Waarom moet ik hier heen?

Het is een van de meest uitdagende wandelingen in het park. Een dag klimmen en klauteren naar een van de iconen van Yosemite. Over bergpaden, rotsen en stalen ladders. Maar met als beloning een heerlijk gevoel en een bijzonder uitzicht.

Deze steile rots van 2.693 meter torent maar liefst 1.444 meter boven de vallei van Yosemite uit. Het brok graniet is het ‘gezicht’ van het park geworden. Lang werd gedacht dat deze rots onbeklimbaar was, maar tegenwoordig zijn er meerdere routes. De granietrots heeft door zijn harde structuur opvallend weinig last van de miljoenen jaren erosie gehad. Hij geeft dan ook mooi aan hoe hoog de vallei ooit was.

De beroemde Half Dome beklimmen staat op veel Ultieme Bucketlists van Amerikanen. Je kunt kiezen; er zijn namelijk meerdere routes. Met name de langere, maar minder steile route is populair. Wees goed voorbereid, je bent al snel 12 uur onderweg om de 13 kilometer (heen en terug) af te leggen. Je kunt ook kamperen in Little Yosemite Valley als je niet alles in een dag wilt lopen. Vraag ernaar bij een van de bezoekerscentra.

Meer informatie: www.nps.gov/yose/planyourvisit/halfdome.htm

Corno’s reistips:

Wil jij Californië bezoeken? Maak een rondreis door Californië en aangrenzende staten om dit woeste deel van Amerika te ontdekken. En vergeet uiteraard niet Los Angeles en San Francisco aan te doen. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.