Waarom moet ik hier heen?

Broadway is eigenlijk niet meer dan een straat, maar omvat feitelijk het Theatre District. Je kunt hier talloze shows bijwonen, maar aleleen het lopen hier is zeer de moeite waard.

Broadway, wie kent dit deel van New York niet? De meeste mensen denken dat het een wijk is van de stad, maar feitelijk is het slechts een straat. Al worden tegenwoordig de theaters in de omliggende straten ook tot Broadway gerekend.

Al artiest moet je één keer in je leven op Broadway hebben gestaan. Het liefst in een productie van wereldfaam. Ook voor producenten is het ultieme doel vaak om hier hun voorstelling te mogen geven. Broadway is wereldberoemd en behoort samen met West End in Londen tot de beste theaterdistricten.

De eerste voorstellingen

Al rond 1750 werd hier een eerste theater geopend, al was het niet meer dan een ruimte waar af en toe voorstellingen werden gegeven. Maar wel bijvoorbeeld al van Shakespeare. En het trok al snel veel publiek, terwijl ook de kranten er over gingen schrijven. Waarna ook de makers van musicals en andere voorstellingen uit Europa graag hier willen optreden.

Meer dan veertig theaters

Ook nu nog liggen in dit deel van New York alle bekende (en onbekende) Broadwaytheaters. In totaal zijn het er meer dan veertig. Je kunt ter plekke vaak nog wel een kaartje kopen, maar slimmer is het om dit vooraf online te doen. Ook vind je hier bioscopen, restaurants en hotels. Broadway is een heerlijk gebied om rond te lopen. Broadway ligt vlakbij Times Square.

Meer informatie: www.nyctourist.com/broadway-theater-history.htm

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.