Waarom moet ik dit doen?

Een helikoptervlucht boven de Grand Canyon is een unieke belevenis. Pas dan wordt de immense grootte van dit natuurfenomeen zichtbaar.

Een helikoptervlucht in de Grand Canyon is niet te evenaren. Hij stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Toen ik instapte aan de rand van Las Vegas was ik best wel een beetje nerveus. Maar ik vond het voornamelijk spannend, want wat ging ik allemaal zien?

Vanaf welke locaties kan ik opstijgen?

Je kunt vanuit diverse locaties vertrekken. Waaronder Las Vegas en Lake Powel, maar ook op de South Rim van de kloof kun je omhoog.

Wat zijn de verschillen tussen de diverse helikopter tours

Hou er rekening mee dat als je opstijgt vanuit Las Vegas de vlucht langer is, en dus duurder. Waarbij de tijd dat je in de Grand Canyon bent beperkt is. Dat was het enige dat mij wel wat tegen viel. Al vond ik het vliegen over de Lake Powel wel weer erg mooi. Als een soort extraatje.

De vlucht vanaf de South Rim is feitelijk de beste keuze. Met name als je kijkt naar de verhouding tussen prijs en tijd die je krijgt in de Grand Canyon.

De helikopterstop in de Grand Canyon.
De helikopterstop in de Grand Canyon. Corno van den Berg

Wat zie ik bij de helikoptervlucht?

Hou er rekening mee dat een groot deel van de Grand Canyon verboden is voor helikopters. Zo’n beetje alles wat je ziet vanaf de diverse uitkijkpunten zul je niet zien vanuit de helikopter.

Maar er zijn wel delen van deze immense kloof waar helikopters mogen vliegen. Waarbij ze onder meer tussen de enorme wanden vliegen, wat spectaculair is. Ook mogen ze op diverse plekken landen, zodat je ook echt in de Grand Canyon kunt staan. En foto’s kunt maken.

Wat is de beste tijd voor een helikoptervlucht in de Grand Canyon?

De beste tijd voor een helikoptervlucht is met name vroeg in de ochtend en de late namiddag. Dan is het licht zacht; ideaal voor video en foto’s.

Wat kost een helikoptervlucht in de Grand Canyon?

Goedkoop is het niet, bijzonder wel. Hou rekening met zo’n 200 dollar voor de kortste vluchten, waarbij je ook wel voor 500 dollar aan boord kunt voor langere excursies. Of eentje met een champagne-ontbijt in de Grand Canyon bijvoorbeeld.

Oordeel zelf wat je het beste uitkomt. Het kan overigens geen kwaad om de prijzen te vergelijken. Soms zijn er speciale acties, waardoor je redelijk wat geld kan besproken.

Corno’s reistips:

Wil jij Grand Canyon bezoeken? Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.

Helikopter