Waarom moet ik hier heen?

Kajakken hoort bij de Everglades. Er zijn diverse routes en je kunt een kajak huren voor een paar uur, alsook voor een paar dagen. Dit kan zowel in Everglades National Park als het nabijgelegen Big Cypress.

Het is misschien wel de meest beroemde tocht in de Everglades. Die het park in optima forma laat zien. Met een parkwachter maak je een meerdaagse kano- of kajaktocht, dwars door het park. Dit is het echte avontuur…

Waarbij je slaapt op rustieke plekken waar vroeger de indianen leefden. Ver weg van de meeste andere toeristen. Je kunt ook voor enkele uren zelf een kano huren en op pad gaan. Neem wel een goede kaart mee. Deze zijn verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum.

Let onderweg op de diverse eilandjes in Everglades NP, waar je op een bijna verlaten plek kunt kamperen. Huur een kano en zet je tent op. Vraag wel naar de muskieten, die op het ene eiland meer aanwezig zijn dan op andere.

Je kunt peddelen in Everglades National Park, maar ook in het nabijgelegen Big Cypress. Al heb je bij de laatstgenoemde wel veel kans op rumoerige All Terrain Vehicles, die in Big Cypress mogen komen.

Meer informatie: evergladesadventures.com

Corno’s reistips:

De Everglades kent grofweg twee seizoenen: het droge ‘toeristenseizoen'(november tot en met mei) en het seizoen van de ‘muggen en zandvlooien’ (juni tot en met oktober). Het droge ‘toeristenseizoen’ betekent ook dat het druk kan zijn. Met name excursies kunnen al snel volgeboekt zijn. Hieronder een aantal handige tips om je bezoek te plannen. Let op: boek je excursie alvast online, weet je zeker dat je mee kunt.

Kajakken