Waarom moet ik hier heen?

Kajakken hoort bij de Everglades. Er zijn diverse routes en je kunt een kajak huren voor een paar uur, alsook voor een paar dagen. Dit kan zowel in Everglades National Park als het nabijgelegen Big Cypress.

Kajakken in de Everglades, dat moet je zelf beleven. Het is misschien wel de meest beroemde excursie in dit wereldberoemde natuurpark. Die het park in optima forma laat zien.

Hoe ziet de kajak excursie er uit in de Everglades?

Meerdaagse tochten

Je kunt zelf meerdaagse tochten maken, maar dit kan ook met een parkwachter. Bij laatstgenoemde krijg je extreem veel informatie over de dieren en planten. Een meerdaagse kano- of kajaktocht voert je dwars door het park. Dit is het echte avontuur… Waarbij je kunt overnachten in tenten op rustieke plekken waar vroeger de indianen leefden. Ver weg van de meeste andere toeristen.

Vraag naar informatie over deze tours in het bezoekerscentrum. Alsook waar je de meeste kans hebt op bijzondere dieren, zoals de Amerikaanse krokodil. Dit zeldzame reptiel moet je niet verwarren met de alligator.

Let onderweg op de diverse eilandjes in Everglades NP, waar je op een bijna verlaten plek kunt kamperen. Huur een kano en zet je tent op. Vraag wel naar de muskieten en zandvlooien, die op het ene eiland meer aanwezig zijn dan op andere.

Dagtocht kajakken

Je kunt ook voor enkele uren zelf een kano huren en op pad gaan. Er zijn diverse routes uitgezet. Hou wel rekening met de wind, je moet immers ook weer terug kajakken.

Neem een gedetailleerde kaart mee. Deze zijn verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum. Vraag ook naar het weerbericht. Zorg dat je genoeg kleding bij je hebt. En anti-muggenspul

Waar kan ik kajakken in de Everglades?

Je kunt peddelen in Everglades National Park, je hebt talloze mogelijkheden. Maar het kan ook in het nabijgelegen Big Cypress Nature Reserve, dat onderdeel is van het grote Everglades-bassin. Laatstgenoemde is een immens wildernisgebied, maar met andere regels. Zo heb je daar wel kans op rumoerige All Terrain Vehicles, die in Big Cypress mogen komen.

Meer informatie: evergladesadventures.com

Corno’s reistips:

De Everglades kent grofweg twee seizoenen: het droge ‘toeristenseizoen'(november tot en met mei) en het seizoen van de ‘muggen en zandvlooien’ (juni tot en met oktober). Het droge ‘toeristenseizoen’ betekent ook dat het druk kan zijn. Met name excursies kunnen al snel volgeboekt zijn. Hieronder een aantal handige tips om je bezoek te plannen. Let op: boek je excursie alvast online, weet je zeker dat je mee kunt.

Kajakken