Waarom moet ik dit zien?

De Indian Summer behoort tot de grootste natuurspektakels op aarde. Eind september/begin oktober verkleuren de blaadjes van de esdoorn alsook van veel andere loofbomen. Het levert een waar kleurenfestijn op.

Je hebt in het oosten van de Verenigde Staten (alsook in delen van Canada) diverse plekken waar dit fenomeen te zien is. Een van de beste plekken is het Adirondacks-gebergte in de staat New York. Net als in staten als Vermont en Maine is dit goed te zien.

Vervoer kan ook per watervliegtuig.
Vervoer kan ook per watervliegtuig. Corno van den Berg

Hoe de naam ‘Indian Summer’ is ontstaan, is niet bekend. Het wordt tegenwoordig vooral gebruikt om de verkleuring van de blaadjes aan te geven. Vroeger werd het vooral gebruikt om een uitzonderlijke warme periode in het najaar aan te geven met zon en lekker weer.

Een doorkijkje...
Een doorkijkje… Corno van den Berg

Je kunt dit spektakel op talloze manieren beleven. Wandelen in de natuurparken is verreweg de beste manier. Al is auto rijden in deze tijd van het jaar extreem bijzonder. De wegen zijn sprookjesachtig mooi.

Lees ook Mijn Reisverhaal over The Adirondacks:

The Adirondacks: Heerlijke speeltuin bij New York

Immens gebergte met onder meer Lake Placid en talloze meren.

Reisverhaal
Watervliegtuig Adirondacks

Ik had er nog nooit van gehoord: The Adirondacks. Tot ik ging Googlen. Let wel; dit is het grootste beschermde bosgebied van de VS. Ik ga tijdens de Indian Summer, als de herfst op zijn hoogtepunt is. Eén van de grootste kleurenspektakels...

Corno’s reistips:

Wil jij de Verenigde Staten bezoeken? Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.