Waarom moet ik hier heen?

Het National Museum of the American Indian in Manhattan is onderdeel van het beroemde Smithsonian Institute. Een groot deel van de collectie is afkomstig uit de verzameling van George Gustav Heye.

George Gustav Heye had aan het begin van de 20e eeuw de grootste privéverzameling ter wereld van voorwerpen afkomstig van de inheemse Amerikaanse culturen. In 1922 zette hij het Museum of the American Indian in New York op om deze verzameling te tonen.

Het huidige museum opende haar deuren in 1994. Naast vaste tentoonstellingen over de diverse indianen die in de Verenigde Staten leven (of hebben geleefd) zijn er ook wisselende exposities. Ook in Washington is een National Museum of the American Indian te vinden.

Meer informatie: www.nmai.si.edu

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Musea