Waarom moet ik hier heen?

Route 66, de naam alleen al. Dit is de meest historische autoweg in de Verenigde Staten, al heeft hij geen officiële status meer. De autoroute begon in Chicago en eindigde aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica bij Los Angeles. En delen kun je nog steeds rijden.

Route 66 moet je ooit met een auto of motor hebben gereden. Althans een stuk zeker. Route 66 ken je waarschijnlijk van films en tv-series. Logisch, want de weg speelde een grote rol in de ontwikkeling van Amerika. De eerste delen van de weg werden in de jaren 20 van de vorige eeuw aangelegd; de laatste in de zestiger jaren.

Het was tot 1985 de officiële weg door het land, maar is nu vooral een heerlijke weg voor toeristen. Met drukke delen, maar ook nog stukken waar je alleen bent. Een heerlijke weg om zelf te ontdekken, te stoppen in de talloze dorpjes, de diverse musea te bezoeken en te eten in de nostalgische ‘diners’.
 
 

Check deze video van Route 66

Wil je een impressie van wat je kunt verwachten onderweg? Check dan deze video:

Video Route 66

 
De weg loopt van oost naar west en is maar liefst 3.940 kilometer lang. Er zijn nog diverse delen die je zelf kunt rijden. En waar de sfeer van het verleden nog te zien is. Met name het deel in Arizona, New-Mexico, Texas en Californië is erg populair.
 

Bekijk de attracties van Route 66

Langs Route 66 liggen talloze attracties. Klik op een ‘marker’ om te zien welke attractie of bezienswaardigheid je er kunt vinden. Het zijn er veel…

Corno’s reistips:

Wil jij de Verenigde Staten bezoeken? Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.

Autoroutes