Waarom moet ik hier heen?

De Big Sur is een klein, maar bijzonder fraai gebied aan de Californische kust. Het is waar de Santa Lucia Range abrupt in de Grote Oceaan eindigt. De hoogste berg in Big Sur is Cone Peak (1.571 m), hij ligt op slechts 4,8 km afstand van de oceaan.

Een opmerkelijk gebiedje in een druk bevolkt deel van de Verenigde Staten. The Big Sur wordt dit gebied liefkozend genoemd. In dit ruige gebied vlakbij diverse grote steden is het heerlijk kamperen. En kun je auto rijden over slingerende wegen. Langs plaatsjes als Monterey,

Vergeet onderweg niet in de zee te kijken. En dan vooral bij rotsen. Je ziet al snel Californische zeeleeuwen, maar ook de guitige zeeotters. Deze dieren waren bijna uitgestorven door de pelsjacht, maar zijn nu aan een opmars bezig.

Meer informatie: www.bigsurcalifornia.org

Corno’s reistips:

Wil jij Californië bezoeken? Maak een rondreis door Californië en aangrenzende staten om dit woeste deel van Amerika te ontdekken. En vergeet uiteraard niet Los Angeles en San Francisco aan te doen. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.

Autoroutes