Waarom moet ik hier heen?

De naam Paria Canyon Vermillion Cliffs Wilderness Area zal je niet meteen wat zeggen, maar een foto van The Wave waarschijnlijk wel. Deze wonderlijke golf in het zachte zandsteen is uniek.

The Wave ligt in een zandsteenformatie die Coyote Buttes wordt genoemd. Die op zijn beurt weer in de Paria Canyon Vermillion Cliffs Wilderness Area ligt. The Wave mag zich in steeds meer belangstelling verheugen. Met name door social media, waar foto’s van The Wave erg populair zijn. Maar, de gehele omgeving is zeer de moeite waard.

De rode, roze en gele kleuren van het gesteente zijn afkomstig van mineralen en oxidanten die hier via het grondwater in de steenlagen zijn doorgedrongen. Er is trouwens ook een ‘Second Wave’, die iets minder spectaculair is. En er is genoeg meer te ontdekken.

De loting voor The Wave

Je moet een vergunning hebben om hier te komen. Deze wordt bij loting uitgereikt. Met name in de zomer zal het niet meevallen om een vergunning te krijgen. Je kunt je online inschrijven op de website van het Department of Interior.

Hoe kom ik hier?

Als je wordt ingeloot krijg je informatie hoe je Coyotte Buttes kunt bereiken.

Corno’s reistips:

Een bezoek aan The Wave is goed te combineren met de Grand Canyon en omliggende nationale parken. Je kunt je trip ook goed combineren met een langere rondreis door West Amerika. Hierbij wat handige tips om je reis te organiseren.