Waarom moet ik hier heen?

Tower Falls is erg populair. Deze 40 meter hoge waterval ligt in het ruige deel van het park. Het is verreweg de meest imposante in het gebied door zijn ligging tussen diverse pieken van vulkanisch gesteente. Tower Falls is alleen te voet bereikbaar via een korte wandeling.

Tower Falls ligt in Yellowstone National Park in de Verenigde Staten. Hij is 40 meter hoog en ligt idyllisch tussen diverse pieken van vulkanisch gesteente.

Tower Falls is een populaire waterval bij Tower Creek. De naam komt van een bekende expeditie in 1870. De ontdekkingsreizigers destijds noemende hem Tower Falls doordat hij ineens opdoemt. En het water valt als een bijna perfecte waterzuil (een soort toren) naar beneden.

Hoe kan ik wandelen naar Tower Falls?

De waterval kun je vinden in het noorden van het park en is verreweg de meest imposante in het gebied. Tower Falls ligt niet aan een weg, maar is alleen te voet bereikbaar. Dit is het ruige deel van Yellowstone Nationaal Park. De wandeling er naar toe is ongeveer 1500 meter (enkele reis).

Ga in de vroege ochtend, dan is de kans op een ontmoeting met dieren groot. Deze waterval is overigens vooral populair in de winter. Dan kun je cross-country skiënd naar de basis van de waterval toe. En zien hoe een muur van ijs ontstaat.

De ochtend is ook het best om de vele toeristen te ontwijken. Deze waterval is behoorlijk populair. Zorg dus dat je de feestdagen en weekenden vermijd. Het doet afbreuk aan je beleving…

Meer informatie: gowaterfalling.com/waterfalls/tower.shtml