Waarom moet ik hier heen?

Dit was het eerste park van filmmaatschappij Universal en opende in 1990. De gedachte is om bezoekers de bekende films van Universal te laten ‘beleven’. Met attracties rond Harry Potter, The Simpsons, Jaws en E.T.

Het pretpark van Universal Studios in Orlando is volgens velen ‘spannender’ dan Disney. Met meer attracties die gaan om adrenaline. Zoals bij het recent geopende Wizarding World of Harry Potter. Het leeuwendeel van het park bestaat echter uit shows. En net als bij Disney lopen hier ook ‘characters’ uit de diverse films rond.

Regel je toegang vooraf online

Ga de Blue Man Group kijken

Disney heeft het Cirque du Soleil, maar Universal heeft de Blue Man Group. Deze groep opvallende mannen maken muziek, theater en cabaret. Op een unieke manier. Ook deze ‘groep’ heeft een groeiende schare aanhangers.

Meer informatie:
www.universalorlando.com
www.themeparkinsider.com/reviews/universal_studios_florida

Corno’s reistips:

Wil jij Orlando en de verschillende pretparken bezoeken? Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen. Wie online een kaartje koopt hoeft niet in de lange rij te staan bij de ingang van het park. Voor alle parken zijn bij benzinepompen, souvenirwinkels en toeristenbureaus kortingsbonnen te verkrijgen. Bijvoorbeeld voor kinderen dat ze gratis kunnen eten. Let wel op of het voordeel echt ‘voordeel’ is.

Pretparken