Waarom moet ik hier heen?

Dit is een ongekende ervaring; met grote snelheid over het water jagen in een boot. Je krijgt een koptelefoon op tegen het kabaal van de motor. De kapitein zal ongekend hard varen, maar ook alligators laten zien. Een wonderlijke excursie.

Het is overbekend van de televisie, maar het blijft een bijzondere ervaring. Een ‘Airboatride’ is een razendsnelle tocht over de ondiepe wateren net buiten het Everglades National Park, want in het park is het verboden. Maar ook dit zijn de Everglades; het grootste moeras van Florida.

Af en toe wordt de snelheid aangepast, onder meer om bijvoorbeeld alligators (en schildpadden) te bekijken. Vaak van opvallend dichtbij.

Varen met een propellorboot

Het beste kun je vroeg in ochtend of aan het einde van de dag in deze propellorboten stappen. Dan is het uitzicht extra mooi. De meeste bedrijven zitten aan de Tamiami Trail (net buiten het nationaal park).

Kijk goed naar de grootte van de boot; sommige zijn voor ‘tourbussen’ met wel twintig stoeltjes, anderen slechts voor twee of vier. Zoals het hoort …

Corno’s reistips:

Airboatrides zijn populair onder toeristen. Zeker in het hoogseizoen kan het tijdstip dat jij juist wilt gaan al vol zitten. Boek daarom voorafgaand je trip, zodat je zeker bent dat je de beste tour hebt.