Waarom moet ik hier heen?

De 'Wet Walk' is de ideale manier om het gebied op een andere manier te zien. Dit wordt gedaan onder leiding van een gids. Je gaat met een klein groepje. Een wonderlijke excursie, die best wel een beetje spannend is.

De ‘Wet Walk’ (ook wel ‘Swamp Walk’ genoemd) is een wandeltocht door het water van de Everglades, onder leiding van een ervaren parkwachter. Hou er rekening mee dat je in zo’n 20 tot 40 cm diep water loopt. Dat erg troebel is, waardoor je weinig kunt zien.

Je krijgt een stok om je vast te houden, maar ook om eventueel een alligator op zijn neus te slaan als hij te dichtbij komt (echt waar). Maar, deze dieren gaan liever een confrontatie uit de weg dan dat ze een groep zullen aanvallen.

Een wandeling door de Everglades.
De parkwachter legt uit. Corno van den Berg

Het water is opmerkelijk warm en de gids legt onderweg van alles uit over ‘the Glades’. Over de dieren, de planten, het klimaat, enzovoort. Dit is een unieke, maar vooral intrigerende excursie.

Hoe regel ik dit?

Informatie is verkrijgbaar in de diverse bezoekerscentra; hier moet je je ook inschrijven. Neem wel extra schoenen mee, want je wordt nat, het is modderig en het riekt wel een beetje…

Meer informatie: www.nps.gov/ever/planyourvisit/rangerprograms.htm

Corno’s reistips:

De Everglades kent grofweg twee seizoenen: het droge ‘toeristenseizoen'(november tot en met mei) en het seizoen van de ‘muggen en zandvlooien’ (juni tot en met oktober). Het droge ‘toeristenseizoen’ betekent ook dat het druk kan zijn. Met name excursies kunnen al snel volgeboekt zijn. Hieronder een aantal handige tips om je bezoek te plannen. Let op: boek je excursie alvast online, weet je zeker dat je mee kunt.