Waarom moet ik dit doen?

Een rondreis door het westen van de Verenigde Staten is een van de meest populaire reizen ter wereld. Het biedt een wonderlijke mix van natuur en cultuur. Met talloze beroemde nationale parken en steden. Waarbij je opvallend veel vrijheid hebt om zelf dingen te doen.

Op het programma van deze populaire Road Trip staan meestal: Grand Canyon, Las Vegas, Yellowstone NP, Los Angeles, Death Valley, San Francisco, Bryce Canyon en meer. De diversiteit in natuur en cultuur is extreem groot.

Beste video rondreis West-Amerika

Het kan per huurauto (denk eens aan een cabrio), per motorfiets, maar ook per camper. Ontdek het zelf. Overnachten kan op campings, met bijvoorbeeld af en toe een hotel in een stad.

Je kunt deze rondreis op verschillende manieren doen. Er zijn talloze kant en klare reizen, waarbij je een bepaalde route volgt en je elke dag wel een vast programma hebt. Al biedt dit nog genoeg vrijheid om te wandelen, shoppen en dergelijke. Het voordeel is dat je je nergens zorgen over hoeft te maken.

Logischerwijs kun je ook alles zelf regelen. Het geeft je veel meer vrijheid, al moet je wel elke avond een plek om te slapen hebben natuurlijk. Maar je kunt wel kiezen of je wilt kamperen of niet. Met name de nationale parken in dit deel van Amerika zijn zeer geschikt om te kamperen tussen de vele wilde dieren. Ook zijn er genoeg hotels te vinden, mocht je toch liever in een echt bed willen slapen.

Corno’s reistips:

Hierbij wat handige tips om je rondreis te organiseren.

Autoroutes