Waarom moet ik hier heen?

Fishermans' Wharf is een speciaal voor toeristen aangelegde pier. Met veel te veel toeristische winkels en restaurants. Maar er is hier wel iets bijzonders te zien. Hier liggen tientallen Californische zeeleeuwen uit te rusten; het liefst in de zon.

Fisherman’s Wharf in San Francisco is wereldberoemd. En ja, deze pier is erg toeristisch. En dus erg druk. Die je eigenlijk wel kan missen. Maar het grappige is dat een deel van deze haven (en dan met name Pier 39) wordt bewoond. Door tientallen Californische zeeleeuwen, die zich niets aantrekken van de drukte.

Het is niet zo dat de dieren hier altijd hebben geleefd. Plotseling waren ze er in 1989. Volgens sommigen kwam het na de Loma Prieta-aardbeving in oktober 1989, maar helemaal duidelijk is het niet.

Discussie

Al snel kwamen er meer dieren en ontstond er een levendige discussie, waar zo’n beetje iedereen in de Verenigde Staten mee bemoeide. De booteigenaren wilden de dieren kwijt, maar toen er toeristen kwamen kijken was de discussie snel beslecht.

Corno’s reistips:

Wil jij de Fisherman’s Wharf bezoeken? Ga op stedentrip naar San Francisco of maak een rondreis door Californië. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.

Een aantal jaren geleden nam het aantal zeeleeuwen snel af. In 2009 waren ze bijna helemaal verdwenen. Wetenschappers konden niet achterhalen wat de reden was. Inmiddels zijn er weer meer dieren te zien, al kan het aantal van dag tot dag sterk variëren.

Video zeeleeuwen Fisherman's wharf San Francisco

Zo zijn de dieren er en zo zijn ze weg….

In juni en juli reizen veel dieren naar hun paargronden die veel zuidelijker liggen in het Channel Islands National Park. Hierdoor kan de pier een stuk leger zijn. In augustus komen veel dieren weer terug.

De dieren liggen hier graag in het zonnetje uit te rusten na een nachtje vissen op zee. Het levert heerlijke taferelen op als de dieren om een plaatsje vechten of worden gestoord in hun slaap. Waardoor het hier erg onrustig kan zijn.

Ten eerste door het kabaal van de dieren. Ten tweede door de toeristen die moeten lachen om de dieren. Alleen al daarom is een bezoek de moeite waard.

Meer informatie:
www.visitfishermanswharf.com
www.pier39.com