Waarom moet ik hier heen?

In het centrale deel van Vietnam is in augustus 2018 een unieke brug geopend. De Brug der Handen (of Gouden Brug) is een nieuwe attractie bij Đà Nẵng waar je simpelweg overheen kunt lopen. Hij is 150 meter lang en ligt op 1.400 meter hoogte. Met een fraai uitzicht.

De Brug der Handen in Vietnam werd in augustus 2018 geopend. De unieke brug is te vinden op zo’n 1.400 meter hoogte. Hij ligt in het Trường Sơn gebergte in Ba Na Hill Mountain Resorts Da Nang. De brug verbindt twee kabelbanen.

Brug der handen in Azië

De brug is gebouwd door TA Landscape Architecture en werd begin augustus 2018 geopend bij de stad Đà Nẵng in het centrale deel van Vietnam. Je kunt er over heen lopen en overal bijzondere foto’s maken.
De brug wordt de ‘gouden brug’ genoemd door de goudkleurige onderkant van de brug.

Vietnam heeft nieuwe brug der handen

De twee handen zijn bewust ‘oud’ gemaakt, alsof ze al decennialang de brug ondersteunen. Wat dus niet zo is. De brug is ongeveer 150 meter lang en 5 meter breed. De architecten wilden ‘een brug maken tussen hemel en aarde’. Je kunt eenvoudig over de brug lopen en de meest bijzondere foto’s maken. En ja, deze doen het goed op social media als Instagram en Facebook.

Brug met handen

De Gouden Brug is de nieuwste in een lange rij bijzondere bruggen die overal in de wereld verschijnen. Zo opende in Zwitserland de langste brug ter wereld, terwijl in China de langste (en hoogste) glazen brug is geopend.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Vietnam, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Lees Mijn Reisverhaal over Vietnam:

Ik was in het najaar 2016 op rondreis door Vietnam.

De mooiste plekken van Vietnam

Vietnam is populair onder reizigers. Ik maak een rondreis van noord naar zuid. Een heerlijke trip vol verbazing, verwondering en verwenning.

Reisverhaal

Vietnam is populair onder reizigers. Door de verfijnde keuken, de rijke geschiedenis en vanwege het onbekende. Ik maak een rondreis van noord naar zuid. Een heerlijke trip vol verbazing, verwondering en verwenning.