Waarom moet ik hier heen?

Snowdonia is een absolute must voor als je naar Wales gaat. In dit gebergte kun je lekker auto rijden, maar vooral goed om te wandelen. De berg Snowdon kun je beklimmen, maar ook met een treintje doen.

Welsh: Parc Cenedlaethol Eryri, Engels: Snowdonia National Park

Glyder Fawr rocks in Snowdonia Nationaal Park.
Glyder Fawr Rocks in Snowdonia Nationaal Park.

Snowdonia Nationaal Park is de parel van Wales. Dit gebergte in het noorden van Wales dat bekend staat als wandelparadijs. Maar ook mountainbikers kunnen hier goed terecht. En bergbeklimmers. Het werd in 1951 als eerste nationaal park van Wales uitgeroepen. Het herbergt ook diverse watervallen en bijzondere rotsformaties zoals Glyder Fawr Rocks.

Het treintje naar boven.
Het treintje naar boven. Bert Kaufmann

De berg Snowdon is met 1.085 meter de hoogste berg in Wales. De bergtop kan via een fikse wandeling bereikt worden, maar ook met een tandradtreintje. Deze rijdt in een halfuurtje van Llanberis Station tot op enkele meters van de top.

Video Snowdonia

Beste tijd voor Snowdonia Nationaal Park:

Snowdonia is het gehele jaar mooi. Al is het voorjaar en het najaar wel de allerbeste tijd om hier te zijn. In de zomer kan het druk worden op de berg, terwijl in de winter wegen afgesloten kunnen zijn.

Meer informatie: www.visitsnowdonia.info

Corno’s reistips:

Wales heeft naast het Snowdonia Nationaal Park nog veel meer te bieden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.