Waarom moet ik hier heen?

De Devil's Pool in Victoria Falls is een uniek zwembad. Vlak voordat het water de afgrond in stort, kun je zwemmen in een ondiepe plek waar de stroming beperkt is. Durf jij?

De Devil’s Pool, de naam zegt genoeg. Dit natuurlijk ontstaan zwembad ligt op het randje van de beroemde Victoria-watervallen in Afrika. Concluderend; dit is één van de meest vreemde plekken om te zwemmen in de wereld. Vandaar dat hij erg populair is. En zoals gezegd ook wel gevaarlijk; je moet erg opletten hier.

Vlak voordat het water over de afgrond valt komt het water van de Zambezi-rivier bijna tot stilstand. Je kunt tot op enkele centimeters van de rand zwemmen. En zelfs naar de rand toe gaan. Zodat je kunt zien hoe het water naar beneden stort. En ja, er zijn hier ongelukken gebeurd in het verleden.

Bekijk de video van hoe toeristen Devil’s Pool beleven:

Video Devils' Pool

Locatie Devil’s Pool

De Devil’s Pool ligt aan de kant van Zambia. Wie aan de Zambiaanse kant loopt langs de rivier ziet de plek vanzelf. Hier zie je zowel mensen zwemmen, als ook foto’s maken. En ja, het levert bijzondere fotomomenten op. Echt iets voor durfals.

Ook vanuit het naastgelegen Zimbabwe kun je eenvoudig de Devil’s pool bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld te voet de brug over steken. Je moet wel je paspoort meenemen als je de grens over wil steken.

Devil's Pool, Victoria-watervallen in Zambia
Sommige waaghalzen springen in de Devil’s Pool bij de Victoria-watervallen in Zambia. joepyrek

Let op!

Let op: De stroming is hier minimaal, maar toch. Check vooraf wel goed hoe sterk de waterstroom is, want je kunt hier niet altijd zwemmen …

Corno’s reistips:

Je bezoek aan Zambia kun je zelf regelen of een rondreis samenstellen. Hierbij een aantal handige tips.