Waarom moet ik hier heen?

Het is wel even slikken: een bungeejump met de woeste Zambezi-rivier voor je. Maar ook diep onder je. Volgens kenners biedt de 111 meter hoge brug over de Zambezi een ongekend uitzicht, dat nog extra voor adrenaline zorgt.

Vic Falls is ruig. Hier wringt het water van de Zambezi zich door de wereldberoemde kloof. Wat op zich al bijzonder is om te zien. Maar hier is veel meer te doen. Waaronder een excursie die bij adrenalinejunkies op hun Bucket List staat. Maar ook als je slechts één keer een bungeejump wil wagen, is dit een zeer goede optie.

Toeristen van over de gehele wereld komen om hier te bungeejumpen. Oftewel aan een touw de diepte in springen. Het kan vanaf de 111 meter hoge brug over de rivier. Het is zeker niet de hoogste bungeejump, maar wel een van de mooiste door het landschap om je heen. Waarbij je springt in ‘no mans land’, want de rivier hoort feitelijk bij geen land.

De brug van waaraf je springt ligt officieel aan de Zimbabwaanse kant, al kun je ook eenvoudig vanuit Zambia deze excursie maken. Neem wel je paspoort mee. Durf jij de sprong te wagen?

Meer informatie: shearwaterbungee.com

Corno’s reistips:

Je bezoek aan Zambia kun je zelf regelen of een rondreis samenstellen. Veelal wordt een bezoek aan de Victoria Falls gecombineerd met een bezoek aan Zimbabwe. Hierbij een aantal handige tips.