Waarom moet ik hier heen?

Mfuwe Lodge ligt te midden van het beroemde safarigebied van South-Luangwa. Elk jaar is hier iets unieks te zien. Een kudde olifanten loopt dan dwars door de lodge heen op zoek naar vers fruit. Zonder problemen.

Toen de lodge werd gebouwd waren de architecten op de hoogte dat het precies op de route van de olifanten lag naar een aantal mangobomen. En als het fruit rijp is …

Mede daarom werd de entree verhoogd, al dachten veel mensen dat de grote dieren wel even om zouden lopen. Niets blijkt minder waar. Het is een uniek fenomeen, waar je als toerist bij kunt zijn. Al is het lastig plannen, want wanneer zijn de mango’s precies rijp? En wanneer hebben de olifanten zin in mango?

Al zo’n tien jaar marcheren de olifanten twee keer per jaar door de lodge: op een heen- en terugweg naar de mangobomen. En dat is een machtig gezicht.

Tijdens hun bezoek kijken ze rustig om zich heen en ruiken aan de balie en diverse attributen. Terwijl de gasten op een veilige afstand ademloos toekijken.

Beste video olifanten in lodge Zambia
Beste video Mfuwe Lodge, Zambia

In de video’s zijn talloze bijzondere dingen te zien. Let erop hoe een moederolifant haar jong geduldig het trapje af helpt. En bang voor de mensen van de lodge zijn ze al helemaal niet.

Meer informatie: bushcampcompany.com/mfuwe-lodge

Corno’s reistips:

Je bezoek aan Zambia kun je zelf regelen of een rondreis samenstellen. Hierbij een aantal handige tips.