Waarom moet ik hier heen?

Mfuwe Lodge ligt te midden van het beroemde safarigebied van South-Luangwa. Elk jaar is hier iets unieks te zien. Een kudde olifanten loopt dan dwars door de lodge heen op zoek naar vers fruit. Zonder problemen.

Olifanten die door een luxe lodge in South Luangwa in Zambia lopen. Het is een jaarlijks schouwspel (of eigenlijk twee keer per jaar) in Mfuwe-lodge. De dieren trekken zich niets aan van het gebouw of de mensen. Ook al kunnen ze eromheen lopen. Een wonderlijk schouwspel dat jij ook kunt meemaken.

Een grote Afrikaanse olifant die op zijn gemak door een lodge in het beroemde South Luangwa National Park loopt. Toen de lodge in Zambia werd gebouwd waren de architecten op de hoogte dat het precies op de route van de olifanten lag naar een aantal mangobomen. En als het fruit rijp is …

Mfuwe lodge olifanten gang
Olifanten lopen door Mfuwe Lodge.

Olifant en mens gaan samen

Mede daarom werd de entree verhoogd, al dachten veel mensen dat de grote dieren wel even om zouden lopen. Niets blijkt minder waar. Het is een uniek fenomeen, waar je als toerist bij kunt zijn. Al is het lastig plannen, want wanneer zijn de mango’s precies rijp? En wanneer hebben de olifanten zin in mango?

Al zo’n tien jaar marcheren de olifanten twee keer per jaar door de lodge; op een heen- en terugweg naar de mangobomen. En dat is een machtig gezicht. De dieren hebben inmiddels een naam gekregen van de mensen in de lodge. Elk jaar lopen onder meer Wellie en Wonkie hier.

Tijdens hun bezoek kijken ze rustig om zich heen en ruiken aan de balie en diverse attributen. Terwijl de gasten op een veilige afstand ademloos toekijken.

Bekijk de unieke video’s van de olifanten:

Beste video olifanten in lodge Zambia
Beste video Mfuwe Lodge, Zambia

In de video’s zijn talloze bijzondere dingen te zien. Let erop hoe een moederolifant haar jong geduldig het trapje af helpt. En bang voor de mensen van de lodge zijn ze al helemaal niet.

Meer informatie: bushcampcompany.com/mfuwe-lodge

Corno’s reistips:

Je bezoek aan Zambia kun je zelf regelen of een rondreis samenstellen. Hierbij een aantal handige tips.