Waarom moet ik hier heen?

Kaapstad heeft er een nieuwe attractie bij. De beroemde Kirstenbosch Nationale Botanische Tuin heeft een nieuw wandelpad dat boven de bomen uit komt. De loopbrug geeft een bijzondere kijk op de vegetatie van dit deel van Zuid-Afrika, alsook op de iconische Tafelberg.

Een wandelpad boven de bomen in de Botanische tuin van Kirstenbosch, op de rand van Kaapstad. De beroemde tuin is al een bezienswaardigheid op zich, maar door het pad kun je nu ook zien hoe mooi het is gelegen.

Het 11 meter hoge pad in Kaapstad heeft de naam ‘Boomslang’ gekregen, naar een zeer giftige slang. Het pad slingert zich in een curve langs takken en boomstammen op dezelfde manier als dit dier zou doen. Het pad is 130 meter lang en gemaakt van gegalvaniseerd staal. En vanuit de botanische tuin is het mogelijk de Tafelberg op te klimmen. Zo pak je nog een icoon van Zuid-Afrika mee.

Wandelpad boven Botanische Tuin bij Kaapstad
Wandelpad boven Kirstenbosch Botanische Tuin bij Kaapstad
Wandelen Botanische Tuin Kaapstad
Boompad Kirstenbosch Kaapstad
Kirstenbosch Kaapstad
Houten wandelpad kaapstad

Corno’s reistips:

Kaapstad is een heerlijke stad waar je tijdens je rondreis door Zuid-Afrika een aantal dagen kunt vertoeven. Naast leuke activiteiten in de stad, kun je ook makkelijk dagtours doen in de omgeving.

Beste tijd:

Kaapstad en de omgeving kun je het gehele jaar bezoeken. Let er wel op dat de seizoenen omgekeerd zijn met ons. De winter bij ons is dus de zomer in Zuid-Afrika. Waardoor het voorjaar (met veel bloeiende bloemen) dus in onze herfst valt.

En het is in Kaapstad vaak frisser dan mensen denken, al heeft Kaapstad een Mediterraan klimaat. De temperaturen zijn sterk wisselend. In januari wordt het maximaal 26 graden, in juni kan het maar zo slechts vijf graden worden. Af en toe valt er sneeuw. In de winter waait het vaak harder en is de kabelbaan naar de Tafelberg vaker gesloten.

Let op!

Kaapstad kent een grote kloof tussen arm en rijk. Waardoor ook toeristen nog weleens de dupe worden van diefstal van bijvoorbeeld een camera of telefoon. Neem niet te veel geld of dure spullen mee en let op bij grote groepen mensen.

Meer informatie: sanbi.org/tree-canopy-walkway