Waarom moet ik hier heen?

De in juli 2017 geopende Charles Kuonen hangbrug is de langste wandelbrug ter wereld. Hij is maar liefst 494 meter lang en hangt boven het Grabengufer-ravijn, vlakbij het bekende Zermatt. Met een heerlijk uitzicht.

Er is een hevige strijd gaande om het record van de langste hangbrug ter wereld. In Oostenrijk werd in 2016 in Tirol de Highline 179 geopend; een voetgangersburg van 406 meter lang. Deze kreeg daarmee het record in handen.

Maar nu is er een langere. In juli 2017 is in Zwitserland de spiksplinternieuwe Charles Kuonen Hängebrücke (of Charles Kuonen hangbrug) bij Zermatt geopend. En deze is maar liefst 494 meter lang en hangt zo’n 85 meter boven de grond.

Je vindt de geopende brug boven het Grabengufer-ravijn, vlakbij het bekende Zermatt. Een brug met een fantastisch uitzicht over de indrukwekkende bergen van Zwitserland.

Charles Kuonen hangbrug

De brug is onderdeel van de beroemde meerdaagse Monte Rosa-route. Ook kun je de tweedaagse wandelroute tussen Grächen en Zermatt doen. Door de nieuwe brug hoef je niet helemaal naar het dal af te dalen, maar kun je tussen de bergen door lopen. Wat magisch is.

De brug is een vervanger van de in 2010 gebouwde Europabrücke die door vallende keien is vernield. De architecten hebben daarom de nieuwe brug een flink stuk hoger dan deze oude brug aangelegd.

De naam van de brug komt van een gulle geldschieter die in dit deel van Zwitserland woont. Hij betaalde volgens Zwitserse media ruim een ton.

De nieuwe brug in Zwitserland is geïnspireerd op de beroemde hangbruggen in de Himalaya; en dan met name de bruggen die je vooral in Nepal tegen komt.

Sinds de opening eind juli is er een grote belangstelling onder wandelaars. Die zich hier vergapen aan de constructie, maar vooral aan het uitzicht. En ja, je kunt hier wel bijzondere foto’s maken, zoals deze foto’s al laten zien.

Corno’s reistips:

Zwitserland is vanuit Nederland prima te berijden met de auto. Als je geen zin hebt om lang achter het stuur te zitten, kun je vliegen of de trein nemen. Dit prachtige land leent zich goed voor een rondreis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Bruggen