Waarom moet ik hier heen?

The Thrill Walk, de naam zegt het al. Op de flanken van de Schilthorn kun je sinds kort een zeer avontuurlijk pad volgen. Je loopt daarbij langs de rotswand op ijzer en glas.

Wandelpaden in de bergen zijn populair. Er zijn er inmiddels al diverse te vinden in met name Europa. Een daarvan is The Thrill Walk in Zwitserland. Het is een 200 meter lang voetpad van staal en glas. En dat op 2.970 meter hoogte in het Berner Oberland.

Je loopt hier middenin de Zwitserse Alpen met overal bergpieken. En een uitzicht om stil van te worden. De Thrill Walk is een must voor iedereen die adrenaline en een fraai uitzicht wil combineren.

En als dat nog niet genoeg is moet je ook klimmend en klauterend door een soort ijzeren tunnel op 250 meter boven de rotsen. Of balancerend op een stalen kabel. Maar het meest bijzondere is wel de omgeving.

Zie ook de video:

Beste video Thrill Walk

Corno’s reistips:

Zwitserland is vanuit Nederland prima te berijden met de auto. Als je geen zin hebt om lang achter het stuur te zitten, kun je vliegen of de trein nemen. Dit prachtige land leent zich goed voor een rondreis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Hoe kom ik er?

De Schilthorn is te voet, maar ook per kabelbaan te bereiken. De beste tijd is vroeg in de ochtend of in de namiddag. En zelfs op een bewolkte dag is het hier meer dan de moeite waard.

Meer informatie: schilthorn.ch/Thrill_Walk