Waarom moet ik hier heen?

The Thrill Walk, de naam zegt het al. Op de flanken van de Schilthorn kun je sinds kort een zeer avontuurlijk pad volgen. Je loopt daarbij langs de rotswand op ijzer en glas.

Wandelpaden in de bergen zijn populair. Er zijn er inmiddels al diverse te vinden in met name Europa. Een daarvan is The Thrill Walk in Zwitserland. Het is een 200 meter lang voetpad van staal en glas. En dat op 2.970 meter hoogte in het Berner Oberland.

Adrenaline op de Thrill Walk.
Adrenaline op de Thrill Walk. Corno van den Berg

Wat is de Thrill Walk?

De Thrill Walk is een attractie aan de beroemde Schilthorn in Zwitserland. Dit pad hangt letterlijk aan de rotsen. Waardoor je het gevoel hebt te zweven. Wat wel een beetje eng kan zijn.

Om het erger te maken is op sommige plekken de bodem gemaakt van glas. Zodat je honderden meters de diepte in kijkt. Niet iedereen durft hierover te lopen, al kan je niet gebeuren door het gewapende glas. Maar toch…

Je loopt hier middenin de Zwitserse Alpen met overal bergpieken. En een uitzicht om stil van te worden. De Thrill Walk is een must voor iedereen die adrenaline en een fraai uitzicht wil combineren.

Fun op de Thrill Walk.
Fun op de Thrill Walk. Corno van den Berg

En als dat nog niet genoeg is moet je ook klimmend en klauterend door een soort ijzeren tunnel op 250 meter boven de rotsen. Of balancerend op een stalen kabel. Maar het meest bijzondere is wel de omgeving. Die is heerlijk, waardoor je hier foto’s blijft maken.

Zie ook de video van de Thrill Walk:

Beste video Thrill Walk

Wat is de prijs van de Thrill Walk?

Toegang tot de Thrill Walk is gratis. Al moet je hier wel eerst komen natuurlijk. Daarvoor is de makkelijkste manier de kabelbaan naar de Schilthorn, waarbij je uit moet stappen bij Birg.

Corno’s reistips:

Zwitserland is vanuit Nederland prima te berijden met de auto. Als je geen zin hebt om lang achter het stuur te zitten, kun je vliegen of de trein nemen. Dit prachtige land leent zich goed voor een rondreis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Hoe kom ik er?

De Schilthorn is te voet, maar ook per kabelbaan te bereiken. De beste tijd is vroeg in de ochtend of in de namiddag. En zelfs op een bewolkte dag is het hier meer dan de moeite waard.

Meer informatie: schilthorn.ch/Thrill_Walk