Waarom moet ik hier heen?

De beroemde Piz Gloria is een restaurant en uitkijkpunt in de Zwitserse Alpen. Het draait rond, zodat je een bijzonder uitzicht krijgt over de Jungfrau, Monch en Eiger. Het werd bekend door de James Bond-film On Her Majesty's Secret Service.

Het uitzicht vanaf de Schilthorn.
Het uitzicht vanaf de Schilthorn. Neena2504

Het restaurant, de Piz Gloria, is beroemd geworden door een James Bond-film uit 1969. In ‘On Her Majesty’s Secret Service’ met George Lazenby. Het uitkijkpunt op de bergrots was het hoofdkwartier van zijn grote vijand SPECTRE. Het unieke restaurant ligt op 2.970 meter hoogte op de Schilthorn, een bergtop in de Zwitserse Berner Alpen.

Vanaf het uitkijkpunt heb je een machtig uitzicht. Als er geen bewolking is zijn de bergen Titlis, Jungfrau, Mönch en Eiger te bewonderen. Met wat geluk kun je ook het Jura-gebergte, de Vogezen en het Zwarte Woud zien.

Dit wonderlijke plekje op de Schilthorn is op twee manieren te bereiken: te voet en via een kabelbaan. Al kun je het ook combineren natuurlijk door met de kabelbaan omhoog te gaan en dan lopend terug te gaan. Maar je moet wel een ervaren wandelaar zijn.

Met de kabelbaan sta je 32 minuten op de berg. Het vertrekpunt is Stechelberg in het dal, waarna je drie keer moet overstappen op de tussenstations Gimmelwald, Mürren en Birg. hoe je hier ook komt dat maakt niet uit. Het wonderlijke uitzicht blijft meer dan de moeite waard.

Meer informatie: schilthorn.ch

Corno’s reistips:

Zwitserland is vanuit Nederland prima te berijden met de auto. Als je geen zin hebt om lang achter het stuur te zitten, kun je vliegen of de trein nemen. Dit prachtige land leent zich goed voor een rondreis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.