Waarom moet ik hier heen?

Monaco is decadent. Onbereikbaar voor velen. Maar toch ook intrigerend. Het piepkleine landje is een belastingparadijs, waardoor hier de rijken wonen, leven en overal aanwezig zijn. Kijk maar...

Monaco roept diverse beelden op. Het wordt vaak als belastingparadijs gezien, omdat er bijvoorbeeld veel rijke sporters wonen. Maar het is ook een badplaats voor de rijken, of eigenlijk een plek om je als rijk persoon te laten zien.

Het beeld van de luxeboten in de haven van Monte Carlo is overbekend. Net als de parkeerplaats bij de casino’s. Het hoogtepunt vormen de Formule 1-wagens die hier jaarlijks door de straten scheuren.

Het Vorstendom Monaco, zoals het officieel heet, is een ervaring. En het dichtstbevolkte land ter wereld. Het land heeft een oppervlakte van 1,96 km² en telt meer dan 30.000 inwoners.

Het heeft naast het nationale voetbalelftal, ook een eigen voetbalclub: AS Monaco. Zij spelen in de Franse competitie. De hoofdstad is Monte Carlo, wat een leuke stedentrip is. Vanuit zowel Frankrijk als Italië. En een plek waar je je ogen uit kijkt.