Italië: De 25 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Italië

Heerlijke chaos van het verleden en heden

Italië is voor fijnproevers, wordt vaak gezegd. De keuken, de architectuur, de steden, de natuur en natuurlijk de historie. Allemaal redenen om naar Italië af te reizen. Keer op keer.

Maar wandelaars en fietsers (alsook bergbeklimmers) kunnen zich ook uitleven in de vele natuurgebieden, zoals de Abruzzen, Gran Paradiso en de Dolomieten. Waar nog wolven, beren en veel andere wilde dieren te zien zijn. 

Rome, Venetië, Florence en Napels zijn ideaal voor een stedentrip. Maar ook voor kunstliefhebbers, die in het rijke leven van de Romeinen willen duiken.

Een combinatie van een stad met een natuurgebied, of meerdere steden en natuurparken, is het ideale recept voor een Road Trip door Italië. En, wie een rondreis door Italië maakt zal niet worden teleurgesteld. Sterker nog, die zal terug komen.

Alle 58 Bucket List Tips voor Italië

De Dolomieten

De Dolomieten
De Dolomieten; een naam die bij veel reizigers iets bijzonders op roept. Dit gebergte biedt een heerlijke mix van de Alpen en het Mediterrane leven. De Dolomieten liggen in twee noordelijkste provincies van Italië: Zuid-Tirol en Trentino. Hier gaan alpiene tradities hand in hand met de Italiaanse levensstijl, culturele veelzijdigheid en de bergen.
Lees verder

Galleria Borghese

Galleria Borghese
Galleria Borghese is een unieke villa vol met wereldberoemde kunst in Rome. Gek op kunst? Bezoek dan de Borghese Gallery en bewonder de grote verzameling renaissancekunst. Naast Bernini en Caravaggio vind je er nog meer topwerken. Aanschouw de gedetailleerde beeldbouwwerken, de expressieve schilderijen, de puurheid van marmer en gedecoreerde zalen.
Lees verder

Glazen lift boven het Gardameer

Glazen lift boven het Gardameer
Een glazen lift die je boven het Gardameer in Italië uitbrengt. De lift in Riva del Garda is officieel geopend in juli 2020. De panoramische lift is tegen de berg Monte Rochetta gebouwd. De kabelbaan bestaat helemaal uit glas. Zodat je goed van de typische Italiaanse bergomgeving kunt genieten. In twee minuten ga je omhoog naar het Bastion, waar je kunt genieten van het uitzicht.
Lees verder

Gondeltocht door Venetië

Gondeltocht door Venetië
Een gondel excursie in Venetië is afgezaagd, cliché en duur.  Wie naar Venetië gaat moet de stad vanuit een gondel zien. Eigenlijk zelfs met een zingende gondelier die O sole Mio aanvangt. Het is de beste manier on de beroemde kanalen van Venetië te verkennen.De mogelijkheden zijn legio, je vaart meestal langs een mix van bezienswaardigheden. Meestal een stuk over de Canal Grande (met bijvoorbeeld de Rialtobrug) en daarna de kleine steegjes in om een goed beeld van de stad te krijgen.
Lees verder

Kasteel van Sirmione (Rocca Scaligera)

Kasteel van Sirmione (Rocca Scaligera)
Het Kasteel van Sirmione ligt aan het Gardameer in Italië. De Officiële naam is Rocca Scaligera. Het kasteel is in dezelfde stijl gebouwd als veel andere kastelen in de buurt. Maar deze is anders. Het kasteel wordt omringd door een slotgracht. In de 15e eeuw werd er een dok bijgebouwd voor schepen. Het dok wordt omringd door hoekige muren en torens en staat onder water.
Lees verder

Pragser Wildsee / Lago di Braies

Pragser Wildsee / Lago di Braies
Pragser Wildsee wordt ook vaak Lago di Braies genoemd. Dit is het grootste natuurlijke meer van de Dolomieten. Zoals alles in de Dolomieten worden hier twee talen gesproken. De Italiaanse naam is Lago di Braies, in het Duits is het Pragser Wildsee. Beide namen worden veel gebruikt voor dit wonderlijke meer in de Dolomieten in Italië.
Lees verder

Sicilië

Sicilië
Sicilië is de uiterste punt aan de laars van Italië. Het is het grootste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland is zo’n 230 km lang en 170 km breed. Het heeft ongeveer 1.000 kilometer kust, die vaak veel ruiger is dan wordt gedacht. Het is een perfecte plek voor een strandvakantie, maar ook voor een actieve reis. Terwijl je hier zowel veel cultuur als natuur kunt proeven. En een mix natuurlijk.
Lees verder

Slapen in een boomhut in een lavendelveld

Val di Fassa

Val di Fassa
Val di Fassa is een bergdal in de Dolomieten. Het is een van de meest bijzondere dalen in dit gebergte. Dat op een bijzondere manier is ontstaan. Het is namelijk uitgesleten door de rivier de Avisio. Deze ontspringt op de gletsjers van de iets verderop gelegen berg Marmolada. Die je kunt zien liggen. In het Duits wordt hij Fassatal genoemd. Al wordt deze naam minder vaak gebruikt.
Lees verder

Zwevende infinity pool in de Dolomieten

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.