Waarom moet ik hier heen?

Italië is voor fijnproevers, wordt vaak gezegd. De keuken, de architectuur, de steden, de natuur en natuurlijk de historie. Allemaal redenen om naar Italië af te reizen. Keer op keer.

Maar wandelaars en fietsers (alsook bergbeklimmers) kunnen zich ook uitleven in de vele natuurgebieden, zoals de Abruzzen, Gran Paradiso en de Dolomieten. Waar nog wolven, beren en veel andere wilde dieren te zien zijn.

Rome, Venetië, Florence en Napels zijn ideaal voor een stedentrip. Maar ook voor kunstliefhebbers, die in het rijke leven van de Romeinen willen duiken.

Een combinatie van een stad met een natuurgebied, of meerdere steden en natuurparken, is het ideale recept voor een Road Trip door Italië. En, wie een rondreis door Italië maakt zal niet worden teleurgesteld. Sterker nog, die zal terug komen.

Corno’s reistips:

Italië heeft heel veel te bieden. Diverse regio’s die je heerlijk kunt ontdekken door er doorheen te reizen. Dit kun je eenvoudig zelf regelen of een complete rondreis boeken. Hieronder een aantal handige tips.