Waarom moet ik hier heen?

Japan is intrigerend en verrassend tegelijk. Een andere wereld, dat wordt al snel duidelijk. Met als absolute trekpleister de wereldstad Tokio, waar het cultuurverschil goed zichtbaar is. Maar dit land moet je zelf ervaren.

Japan is heerlijk anders, zo kun je het wel omschrijven. Hoe de bevolking zich graag kleedt en gedraagt, maar ook hoe belangrijk de technologie is in dit land.

Japanners zijn er dol op, wat goed te zien is overal in de billboards en andere advertenties. Misschien is Tokio wel de meest opmerkelijke stad ter wereld voor een stedentrip.

Maar Japan biedt veel meer. De Japanse Alpen liggen ten westen van Tokio en krijgen in de winter altijd opmerkelijk veel sneeuw. Maar ook de Japanse makaken in het Jigokudani Monkey Park zijn middels wereldberoemd.

Deze apen klimmen in de winter (maar ook in de zomer) de diverse warmwaterbronnen in om te relaxen. Wat vertederende beelden oplevert.

De berg Fuji is met 3.776 meter de hoogste berg van Japan. En het nationale symbool van het land. Een ideale plek voor wandelaars en bergbeklimmers.

Dausetsuzan is het grootste nationale park van Japan, zo’n 2.300 km². Het ligt op het eiland Hokkaido en herbergt onder meer de bruine beer, in een decor van verschillende vulkanen.

Het land wordt gevormd door 6.852 eilanden. Waarvan je er talloze kunt bezoeken. Want ze zijn nogal verschillend. Zo is er een eiland voor herten. En eentje voor konijnen bijvoorbeeld. Het laat nog maar eens de diversiteit zien van het land. En de opmerkelijke cultuur van de Japanners…

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Japan, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Heb jij mijn reisverhaal over Japan al gelezen?

Het beste van Japan en Zuid-Korea

Een cruise in Japan en Zuid-Korea. Ik wist niet eens dat het bestond. Al is het logisch dat je ook in dit werelddeel kunt cruisen. Dat moet ik proberen...

Reisverhaal
Het beste van Japan en Zuid-Korea

Japan en Zuid-Korea: Dat kun je op diverse manieren doen. Een relatief onbekende is de cruise.  Waarbij je helemaal om Japan heen vaart en een stop maakt in Busan (Zuid-Korea). Overal ga ik excursies maken...