Frans-Polynesië: De 10 Mooiste Bezienwaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Frans-Polynesië

Uniek land met wereldberoemde eilanden als Tahiti, Bora Bora en Moorea.

Frans-Polynesië is exotisch en vooral magisch mooi. Deze eilandengroep in Polynesië is vooral bekend van sociale media. Idyllische (en vooral jaloersmakende) foto’s van de vele eilanden sieren geregeld Facebook en Instagram.

De foto's zijn wereldberoemd. Parelwitte stranden, lagunes met kristalhelder water en steile bergen. Het is Frans-Polynesië ten voeten uit. Ideaal voor een strandvakantie, al kun je hier nog opvallend actief zijn.

De beroemde accommodaties van Frans-Polynesië

Diverse eilanden hebben vooral bijzondere accommodaties met op de achtergrond de opvallend steile bergen. Die zelfs bij slecht weer intrigerend zijn. En dat alles in kraakhelder water, dat ook nog eens lekker warm is. Mede hierdoor is snorkelen en duiken een van de meeste populaire activiteiten.

Snorkelen en duiken op Frans-Polynesië.

Eiland hoppen in Frans-Polynesië

Aan jou de keuze welk eiland van Frans-Polynesië je wilt bezoeken, al kun je vrij eenvoudig van eiland naar eiland hoppen. Een veerboot vaart bijvoorbeeld tussen Tahiti en Moorea. De tocht duurt 45 minuten en is relatief goedkoop. Terwijl het uitzicht onderweg majestueus is.

Tips om de kosten te drukken

Frans-Polynesië behoort tot de duurste bestemmingen ter wereld. Maar je kunt relatief makkelijk geld besparen.

Accommodaties:

De meeste lodges zijn all-inclusive en erg duur. Maar er zijn goedkopere opties. Denk aan AirBnB, al moet je wel vroeg van te voren boeken. Moorea en ook Bora Bora heeft bijvoorbeeld aan camping, zodat je erg goedkoop kunt slapen. En eerlijk is eerlijk, het weer is tropisch dus het is heerlijk.

Eten en drinken

De restaurants zijn hier niet goedkoop. Neem je eigen kookspullen mee en koop etenswaren bij de lokale supermarkt.

Tours en excursies

De tours die op de eilanden worden aangeboden zijn prijzig. Neem je eigen snorkelspullen mee, wat sowieso erg handig is. Vraag ter plekke naar de beste plekken en ga het water in.

Vermijd het hoogseizoen

Juli en augustus zijn hier erg duur. Net als rond kerst en Oud & Nieuw. Maar bijvoorbeeld in juni en oktober kun je hier goed zijn.

Alle 3 Bucket List Tips voor Frans-Polynesië

Bora Bora

Bora Bora
Bora Bora is een tropisch eiland in Frans-Polynesië. Voor veel reizigers is dit het ultieme paradijs. Bora Bora is een opvallend groen en steil eiland met goudgele stranden en kristalhelder water.Een bezoek aan Bora Bora is ideaal voor een strandvakantie, wat zeker geldt voor stelletjes en mensen die op hun huwelijksreis zijn. Al kun je hier ook trouwen overigens.
Lees verder

Moorea

Moorea
Moorea is een magisch eiland in Frans-Polynesië. Het is niet zo bekend, maar dat maakt het juist leuk om dit eiland te bezoeken. Moorea is opvallend bergachtig met eromheen en ondiepe lagune. Wat op valt is het eiland behoorlijk steil is. De bergen zijn opvallend groen, terwijl de stranden wit/geel zijn. En het azuurblauwe water maakt het plaatje af.Maar Moorea is vooral bekend als plek waar je kunt slapen in bungalows boven het water van de zee. En dus is het erg populair bij stelletjes of geliefden op hun huwelijksreis. Ook zie je hier veel mensen die voor de rust komen. En dan is er geen betere plek dan dit.
Lees verder

Tahiti

Tahiti
Tahiti is een van de meest bekende eilanden in Frans-Polynesië. Het eiland Tahiti kennen we als een exotische bestemming. Bij de naam Tahiti dromen veel mensen weg. En termen als idyllisch, exotisch en uniek dekken de lading wel. Het eiland ligt in de Stille Zuidzee. Het is een populair eiland om te trouwen, al reizen net getrouwde stellen ook naar Tahiti voor hun huwelijksreis. De groene bergen, het blauwe water, de zon en het lekkere eten. Met een rijke onderwaterwereld met kleurrijke vissen, pijlstaartroggen en haaien. En dus zie je hier ook veel duikers en andere natuurliefhebbers.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.