Colombia: De 5 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Colombia

Dit is nog authentiek Zuid-Amerika

Colombia wordt steeds populairder onder reizigers. Het land is de laatste jaren veiliger geworden en opent langzaam de deuren voor toeristen.

Het is nog opvallend authentiek en biedt een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Een rondreis door het land biedt gezellige stadjes (met unieke kerken) en ruige natuur. Waaronder de wonderlijke Caño Cristales-rivier.

Alle 11 Bucket List Tips voor Colombia

Cartagena

Cartagena
De stad Cartagena ligt aan zee. Volgens velen is het de mooiste stad van Colombia. Het is een heerlijke stad om te verkennen. De ommuurde stad werd in 1533 gesticht en telt talloze forten, kastelen en kleurrijke huizen. De rijkdom komt van de handel in goud en zilver door de Spanjaarden.De historische stad Cartagena in Noord-Colombia is vernoemd naar de gelijknamige stad in Spanje. De stad is nog in opvallend goede staat, met veel kleurrijke huizen. En een relaxte sfeer.
Lees verder

Las Lajas-basiliek

Las Lajas-basiliek
De Las Lajas-basiliek is een bijzondere kerk in Colombia. Hij staat letterlijk in een steile kloof boven een rivier. De lokale naam is Santuario de Las Lajas, terwijl hij in het Engels Las Lajas Sanctuary wordt genoemd. Je kunt deze wonderlijke kerk eenvoudig bezoeken op je reis naar Cali.De Las Lajas-basiliek is een bijzondere kerk die gedeeltelijk over een kloof is gebouwd. Daar is een bijzondere reden voor. Die goed past bij deze wonderlijke plek.
Lees verder

Rotstekeningen van Serranía La Lindosa

Rotstekeningen van Serranía La Lindosa
In de Amazone jungle van Serranía La Lindosa vind je kilometerslange rotstekeningen van de bewoners. In 2019 werden in het gebergte duizenden rotstekeningen van de eerste bewoners van dit deel van Colombia ontdekt. Volgens geleerden zijn de tekeningen minstens 10.000 jaar oud. De duizenden tekeningen zijn van mensen, dieren en zelfs eeuwen geleden uitgestorven dieren. en, de tekeningen zijn in een opvallend goede staat.
Lees verder

San Agustín Archaeological Park

San Agustín Archaeological Park
Het Archeologisch park San Agustín in Colombia bevat de grootste Zuid-Amerikaanse verzameling religieuze monumenten en megalithische sculpturen. Waardoor dit een unieke plek is.Het park staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. En als je hier rond loopt zul je verbaasd zijn over de vele standbeelden. Het merendeel stamt uit de 1e tot en met de 8e eeuw, toen hier talloze volkeren floreerden.
Lees verder

Tayrona National Park

Tayrona National Park
Tayrona National Park is een beroemd natuurgebied in Colombia. Dit park biedt een bijzondere mix van regenwoud (met talloze wilde dieren) en idyllische stranden. En je kunt het eenvoudig bezoeken voor en dag of meerdere dagen. Terwijl de camping beroemd is bij backpackers.Het gebied heeft talloze attracties, waaronder diverse wandelpaden. die je zelf kunt gaan verkennen. Als je vroeg in de ochtend op pad gaat heb je een goede kans op wilde dieren. Denk aan guitige apen en kleurrijke leguanen. Met name op de populaire stranden kan het erg druk worden in de weekenden. Gelukkig zijn er volop verlaten stranden te vinden...
Lees verder

Zout Kathedraal van Zipaquirá

Zout Kathedraal van Zipaquirá
De Zout Kathedraal van Zipaquirá is uniek. En zeer populair. Deze kerk in Colombia is zeer de moeite waard om te bezoeken. De lokale naam is Catedral de Sal de Zipaquirá.De zoutkathedraal; de naam zegt het al. Deze wonderlijke kerk staat onder de grond; geheel van zout. Je kunt de Zout Kathedraal van Zipaquirá – met of zonder gids – bezoeken. Het is wonderlijk om door deze zoutkerk te lopen. Je ziet diverse zoutsculpturen alsook een kruis van bijna vijf meter hoog.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.