Waarom moet ik hier heen?

Maleisië is een speeltuin voor natuurliefhebbers; met orang-oetan, neusapen, neushoorns en veel meer.  Al kun je hier ook veel cultuur snuiven. Met wereldsteden als Kuala Lumpur, maar ook stammen die nog in longhouses leven.

Maleisië kent diverse soorten bezoekers. De natuurliefhebbers zijn hier overduidelijk aanwezig. Zij willen door de jungle wandelen en zoeken naar wilde dieren.

Cultuurliefhebbers kunnen talloze inheemse stammen ontmoeten en zien hoe zij hier overleven. Maar een stad als Kuala Lumpur is ook populair als tussenstop voor wie op doorreis is naar Australië en Nieuw-Zeeland. Wat eigenlijk zonde is, want Maleisië heeft veel te bieden.

Borneo biedt wereldberoemde natuurparken als Danum Valley en Mulu, maar ook Bako Nationaal Park. Terwijl de beklimming van de Kinabalu een lekkere uitdaging is. Ook het oostelijk deel biedt een grote variatie.

De Cameron Highlands en Taman Negara zijn de moeite waard. Terwijl het Nederlands verleden in Melaka nog goed te zien is. De bijzondere onderwaterwereld die het land kent wordt steeds populairder bij duikers en snorkelaars.

Met bestemmingen als Pulau Redang, Pulau Tioman Archipel en Layang Layang. Maleisië kan daarom het best via een rondreis worden bezocht, die je zelf op zet of met een groep maakt.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Maleisië, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.