Maleisië: De 10 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Maleisië

Aziatische diversiteit met Nederlands tintje

Maleisië is een speeltuin voor natuurliefhebbers; met orang-oetan, neusapen, neushoorns en veel meer.  Al kun je hier ook veel cultuur snuiven. Met wereldsteden als Kuala Lumpur, maar ook stammen die nog in longhouses leven.

Maleisië kent diverse soorten bezoekers. De natuurgenieters zijn hier overduidelijk aanwezig. Zij willen door de jungle wandelen en zoeken naar wilde dieren. 

Cultuurliefhebbers kunnen talloze inheemse stammen ontmoeten en zien hoe zij hier overleven. Maar een stad als Kuala Lumpur is ook populair als tussenstop voor wie op doorreis is naar Australië en Nieuw-Zeeland. Wat eigenlijk zonde is, want Maleisië heeft veel te bieden.

De schoonheid van Borneo op Maleisië

Borneo biedt wereldberoemde natuurparken als Danum Valley en Mulu, maar ook Bako Nationaal Park. Terwijl de beklimming van de Kinabalu een lekkere uitdaging is. Ook het oostelijk deel biedt een grote variatie. 

De Cameron Highlands en Taman Negara zijn de moeite waard. Terwijl het Nederlands verleden in Melaka nog goed te zien is. De bijzondere onderwaterwereld die het land kent wordt steeds populairder bij duikers en snorkelaars. 

Met bestemmingen als Pulau Redang, Pulau Tioman Archipel en Layang Layang. Maleisië kan daarom het best via een rondreis worden bezocht, die je zelf op zet of met een groep maakt.

Alle 7 Bucket List Tips voor Maleisië

Gunung Mulu National Park

Hike naar The Pinnacles

Hike naar The Pinnacles
De wereldberoemde Pinnacles staan in Gunung Mulu National Park op Borneo. Ze bestaan uit een groep van bijna 50 meter hoge, messcherpe kalkstenen rotsen in het machtige Maleisisch Borneo. Je kunt via een excursie naar The Pinnacles wandelen, al is het ook wel klimmen. De top van deze berg werd pas in 1978 bereikt, wat aangeeft hoe lastig de steil de berg is en hoe dicht de jungle hier is.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.