Guatemala

Bijzondere mix van Maya's, regenwoud en vulkanen

Guatemala in Midden-Amerika is een bergachtig land met opvallend veel regenwoud, vulkanen, de Maya-cultuur, koloniale steden en stranden. Het land heeft diverse bijzondere attracties en een opvallend groot aantal bezienswaardigheden. Het land is eenvoudig te bezoeken en zeer geschikt voor een heel diverse rondreis.

Guatemala biedt een bijzondere mix voor de avontuurlijke reiziger. Nog steeds stamt 20 procent van de bevolking direct af van Maya's. Er zijn talloze herinneringen aan dit verleden te bezoeken. Zoals de oude Maya-stad Tikal, die idyllisch ligt in het regenwoud. De eeuwenoude indianencultuur is hier nog springlevend en zeer de moeite waard.

Dit was ooit het land van Maya’s, een aanzienlijk deel van de bevolking spreekt nog steeds Maya-talen als K’iche’, Kaqchikel, Q’eqchi en Mam. Maar het beroemdste overblijfsel is toch wel Tikal, een zeer indrukwekkende stad midden in de jungle.

Maar er is meer uit het verleden te vinden. De noordelijke regio El Petén is een kalksteenplateau, ook hier zijn overblijfselen van de Maya’s gevonden. Het grootste meer van het land is het Izabalmeer, dat in verbinding staat met de Golf van Honduras.

Aan de andere kant van het land ligt het Meer van Atitlán, een door vulkanen omringd meer. Het land heeft ook kustgebieden, waardoor een rondreis een bijzondere mix van cultuur en natuur kan omvatten. hier kun je goed enkele dagen relaxen aan het strand.

Alle 7 Bucket List Tips voor Guatemala