Over Corno

Na de School voor de Journalistiek in Utrecht wilde ik, Corno van den Berg, de wereld verkennen. Het begon in 1994 met een reis van vijf maanden door de Verenigde Staten, Mexico en Canada. Ik had ter plekke een auto gekocht en ben simpelweg gaan rijden. Sindsdien wilde ik reisjournalist worden. De afgelopen jaren heb ik onder meer gepubliceerd in talloze tijdschriften en kranten.

‘Toeristen weten niet waar ze zijn geweest, reizigers weten niet waar ze heen gaan.’ – Paul Theroux

De gedachte
Mijn liefde voor het reizen brengt me over de gehele aardbol. Vaak oriënteer ik me online. Opvallend veel websites bieden reizen aan, maar vertellen niet wat je er kunt doen. Of ze houden het vaag. Terwijl ik ter plekke vaak denk: ‘Wat mooi, dat moeten anderen ook zien.’ Maar ook: ‘Als ik dit van te voren had geweten, dan had ik het anders gedaan.’ Zo is in 2007 het idee voor Droomplekken ontstaan. Waarbij de belangrijkste vraag is; ‘hoe kan een reiziger de mooiste plekjes ter wereld beleven, maar dan ook echt beleven?’ Zodat je het beste uit je bezoek haalt.

De website
Droomplekken.nl is een speurtocht naar de mooiste plekken ter wereld. Het is een tocht van iemand die graag met kennis reist en ter plekke zijn kennis wil vergroten. Waarbij hij veel soortgelijke reizigers tegen komt. De informatie op de site komt veelal uit eerste hand door een eigen bezoek, maar ook van talloze reizigers en toonaangevende websites. Droomplekken.nl is een inspiratiesite. Met standaard- en bijzondere tips. Waarbij beleving centraal staat, zodat je reis ook daadwerkelijk een droomreis wordt.

Foto’s
Veel foto’s heb ik zelf ter plekke gemaakt. Wat begon als een hobby is inmiddels een passie geworden. Voor de site wordt vooral gekeken naar foto’s die laten zien hoe een bepaalde droomplek er uit ziet. Zodat de bezoeker een duidelijk beeld krijgt. De beleving staat daarbij centraal. En in het geval van bijvoorbeeld een dier, hoe ziet hij er uit? Zodat je hem zelf kunt herkennen als je zijn pad kruist. Daarnaast worden veel foto’s van andere reizigers geselecteerd, die veelal met dezelfde liefde zijn genomen. Die ze bijvoorbeeld al op een netwerksite als Flickr hebben gepubliceerd.

Samenwerkingen
Geregeld schrijf ik ook als Digital Nomad voor National Geographic Traveler. Ook plaats ik af en toe leuke content via Blogsociety op Telegraaf.nl.