Brazilië: De 25 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Brazilië

Ontdek het land van carnaval, voetbal, de Amazone en meer

Het immense land leent zich uitermate goed om rond te reizen. Op eigen houtje of met een rondreis. Al met al is Brazilië een land dat je niet snel zult vergeten. Net als de gastvrijheid en de uitbundigheid van de bewoners.

Brazilië kennen we vooral van het voetbal, carnaval en Rio. En natuurlijk de immense Amazone

Als je een rondreis wilt maken is het lastig kiezen. Er is zoveel. Waarbij minimaal het bruisende Rio de Janeiro, de ‘dierentuin’ Pantanal, zoetwateraquarium Bonito, de overweldigende Iguazú-watervallen en het onbekende, maar extreem bijzondere Atlantisch Regenwoud moeten zitten. Al is er meer, veel meer.

Wie graag van de gebaande paden af wil; kies dan voor Fernando de Noronha. Dit is een archipel van 21 eilanden voor de kust van Brazilië met een ongekend onderwaterleven.

Alle 17 Bucket List Tips voor Brazilië

Atlantisch Regenwoud

Atlantisch Regenwoud
Het Atlantisch Regenwoud ligt aan de kust van Brazilië. Met uitgestrekte bossen die eindigen op goudgele stranden. Met talloze bijzondere dieren. Waarvan een deel alleen maar hier voorkomt.Het Mata Atlântica, zoals het in het Portugees heet, is veel minder bekend dan de Amazone. Wat geheel onterecht is. Dit kustbos ligt als een groene deken langs de gehele kust. Het natuurgebied is vanuit diverse plekken te bezoeken via excursies. Er zijn talloze wandelpaden het regenwoud in. Dit geldt ook voor andere plekken langs de kust.
Lees verder

Boot tocht Iguazu Falls

Boot tocht Iguazu Falls
Een van de beste excursies is Iguazu Falls bezoeken per boot. De watervallen zien vanaf het wateroppervlak is bijzonder. En veel imposanter dan vanaf de zijkant.Al is dit door de sterke stroming soms een uitdaging voor de kapitein. Hoe dan ook, deze boottocht is een belevenis. En populair, zorg dus dat je op tijd bent met het boeken van de boottocht naar Iguazu Falls.
Lees verder

Christus de Verlosser in Rio

Christus de Verlosser in Rio
Christus de Verlosser in Rio heeft officieel Christ the Redeemer. In de volksmond wordt het vaak het Christusbeeld van Rio genoemd. Zeker is dat dit beeld meer dan imposant is. Het is te vinden in de heuvels van Rio de Janeiro.De inwoners van de stad zeggen: ‘God schiep de wereld in zeven dagen, maar op de achtste wijdde hij zich aan Rio de Janeiro.’ Ze doelen daarmee vooral op dit beeld van Jezus. Dat recent nog werd uitgeroepen als een van de nieuwe wereldwonderen. En als je naar Brazilië gaat moet je dit beeld zeker bezoeken.
Lees verder

Cruise over de Amazone-rivier

Cruise over de Amazone-rivier
Een cruise op de beroemde Amazonerivier is de manier om deze immense watermassa te ontdekken. Deze meerdaagse boottochten beginnen meestal in Iquitos (Peru) of Manaus (Brazilië). om daarna de rivier af te dalen.De meest populaire tocht begint in Peru; bij Iquitos. Je kunt bijvoorbeeld helemaal naar Manaus (Brazilië) varen, of zelfs helemaal tot de monding van de Amazone.
Lees verder

Glij van de hoogste en snelste waterglijbaan ter wereld

Glij van de hoogste en snelste waterglijbaan ter wereld
De Insano, de naam zegt al genoeg. Deze waterglijbaan is officieel de hoogste en snelste waterglijbaan ter wereld. En ja hij is anders dan anders. Je vindt hem langs de kust in Brazilië. Hij is onderdeel van een groot waterpark waar je nog veel meer plezier kunt beleven. Maar de Insano is wel het hoogtepunt.
Lees verder

Helikopter Excursie Iguazu Falls

Helikopter Excursie Iguazu Falls
Het beste kun je Iguazu Falls vanuit een helikopter zien. Het is dé manier om te zien hoe het water zich met veel geweld een weg naar beneden werkt. Ook kun je zien hoe een relatief gewone rivier verandert in een immense waterval. De beste tijd om te gaan is vroeg in de ochtend of in de namiddag als het licht zacht is. Dit is ook goed voor foto’s en video’s.
Lees verder

Iguazu Falls

Iguazu Falls
Iguazu Falls behoren tot de grootste watervallen op aarde. De Iguazu-watervallen liggen op de grens van Brazilië, Argentinië en Paraguay middenin het regenwoud.De wereldberoemde watervallen van Iguazú worden lokaal ook wel Foz de Iguazú genoemd. En je moet ze zien om te geloven. Hier storten maar liefst 270 (grote en kleine) watervallen zich in de Paraná-rivier. En dat over een lengte van 2.7 kilometer. Het regenwoud er om heen is zeker ook het ontdekken waard.
Lees verder

Ontdek Iguazu Falls bij volle maan

Ontdek Iguazu Falls bij volle maan
Wie eens iets anders wil kan Iguazu Falls bij volle maan bezoeken. Het is een bijzondere excursie in de avond, of eigenlijk nacht. Waarbij je met een gids de watervallen bezoekt. De Full Moon Walk gebeurt op dagen met genoeg maanlicht.Elke maand bij volle maan zijn er vanuit het bezoekerscentrum aan de Argentijnse kant enkele georganiseerde wandelingen bij maanlicht. Naar de Duivelsmond …
Lees verder

Pak de kabelbaan naar het Suikerbrood

Pak de kabelbaan naar het Suikerbrood
Het Suikerbrood in en rond Rio de Janeiro staat lokaal bekend als Pão de Açúcar. De top is te voet te bereiken. Eenvoudiger is het via een 1.400 meter lange kabelbaan. Het is een heerlijke excursie tijdens je bezoek aan Rio de Janeiro. Keer op keer krijg je een fraai uitzicht op de stad en de omgeving.Het is een van de zeven kegelrotsen die in en rond Rio liggen. Ze zijn allemaal zwaar geërodeerd, wat je tegenwoordig ziet zijn slechts de restanten va een immens gebergte. En eerlijk is eerlijk, de kabelbaan naar de Pão de Açúcar, zoals hij lokaal wordt genoemd, is dé manier om alles te zien. Dus ook de witte zandstranden, de stad, het Christusbeeld, het Nationaal Park. Eigenlijk zo’n beetje alles wat Rio zo bijzonder maakt.
Lees verder

Serra Verde Express

Serra Verde Express
Met een speciale trein kun je door het Atlantisch Regenwoud reizen. Het is een van de beste manieren om deze jungle in Brazilië te ontdekken. Je kunt in diverse steden opstappen en dan dwars door de bergen met regenwoud rijden. Waarbij het indrukwekkende landschap aan je voorbij trekt. De trein die je moet hebben is de Serra Verde Express.Deze trein is beroemd in Zuid-Amerika, maar minder in de rest van de wereld. Verwacht onderweg geen wilde dieren, maar wel veel panorama’s. Van een de meest unieke bossen op aarde. De trein rijdt langzaam genoeg om veel foto’s te maken.
Lees verder

Snorkel in de heldere rivieren van Bonito

Snorkel in de heldere rivieren van Bonito
Bonito in Brazilië is de beste plek om te snorkelen in zoetwater. Bij snorkelen en duiken denk je al snel aan koraalriffen op zee. Maar er zijn ook enkele zoetwaterplekken die de moeite meer dan waard zijn. Volgens kenners is Bonito de mooiste. Ik ben er geweest, het is inderdaad magisch mooi. Zo helder water in een rivier zie je zelden. En dan ook nog met vissen er in, terwijl boven je apen zich laten zien. Alsook toekans en andere vogels.De naam van dit gebied zegt het al; Bonito betekent immers mooi in het Portugees. Het is een passende typering voor een gebied waar diverse warmwaterbronnen rivieren en grotten vormen vol leven. De stroming neemt je vanzelf mee. Terwijl je tijd genoeg hebt om lekker om je heen te kijken.
Lees verder

Vier carnaval in Rio de Janeiro

Vier carnaval in Rio de Janeiro
Het Carnaval in Rio de Janeiro is wereldberoemd. En ja, het is een van de grootste festivals op aarde. Elk jaar weer. Bijna iedereen is opvallend kleurrijk gekleed. En overal hoor je opzwepende muziek. En kun je bijna niet stil blijven staan. Het Carnaval in Rio de Janeiro is een belevenis die je beleeft met al je zintuigen.Tegen de avond beginnen de beroemde parades. Deze eindigen in het immense Sambodromo, waar tot in de ochtend wordt gestreden om de titel. Dit is een waar spektakel, waar heel veel geld en tijd in is gestoken. Zowel in de wagens als in de kostuums. Soms weet je niet waar je moet kijken.
Lees verder

Zie Iguazu Falls vanuit Brazilië én Argentinië

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.