Fiji

Ontdek beroemde, maar ook onbekende eilanden in Melanesië

Fiji; veel exotischer kan het haast niet. Tropische stranden, palmbomen en opvallende steile bergen. Met groene, tropische bossen. Fiji heeft honderden eilanden die je kunt verkennen, met veel unieke accommodaties. 

Fiji bestaat uit meer dan 330 vulkaaneilanden waarvan er 106 bewoond zijn. De rest zijn nog idyllisch en verlaten. Een reis naar Fiji is een trip naar het paradijs. Met parelwitte stranden, een kristalheldere zee en een warm klimaat.

Op de eilanden kun je talloze excursies maken. Waarbij je kennis kunt maken met allerlei wilde dieren. Daarnaast vind je hier diverse attracties en talloze highlights. 

De meeste mensen komen voor een strandvakantie. Maar er zijn genoeg bezienswaardigheden om een paar dagen lekker actief te zijn. Met name de onderwaterwereld is zeer rijk. Waardoor snorkelen en duiken hier eigenlijk een must is. Wat opvalt is dat veel eilanden erg bergachtig zijn. Je vindt hier pieken tot boven de 1.300 meter. Het hoogste punt is de Tomanivi of Victoria (1.324 m). 

Viti Levu

De hoofdstad Suva van Fiji.

Op Viti Levu ligt de hoofdstad Suva. Het is het grootste eiland van Fiji. Je vindt hier diverse resorts op eilanden die alleen per watervliegtuig te bereiken zijn. Ook vind je hier Beqa Island, een eiland dat op zo’n 10 kilometer van Viti Levu ligt. Dit eiland is beroemd vanwege de vele dieren onderwater. En is dus een populaire plek om te snorkelen.

Yasawa Eilanden

Een van de stranden op Yasawa Eilanden op Fiji.

De Yasawa Islands zijn vulkanisch van oorsprong en zeer ruig. Ze hebben toppen van 250 tot en met 650 meter. Een van de leukste excursies is om te zwemmen met een reuzenmanta. Deze dieren komen hier veel voor, waardoor je een goede kans hebt. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden. Ook kun je snorkelen met ongevaarlijke rifhaaien. Ook worden er tours aangeboden om te duiken met stierhaaien.

Vanua Levu

Vanua Levi is ook een van de grootste eilanden. Maar het wordt veel minder bezocht. Een van de leukste excursies is wandelen door het regenwoud met diverse watervallen. Het heeft ook fraaie zandstranden en het slaperige stadje Savusavu in het zuiden.

De Lavena Coastal Walk op Taveuni Island, Fiji

Taveuni behoort ook bij deze eilandengroep. En populair bij backpackers. Hier leeft onder meer het wild zwijn. De Lavena Coastal Walk is een heerlijke wandeling door het bladerdak van het regenwoud. 

Het eiland Yadua Taba staat bekend om de gekamde fijileguaan, een gifgroene hagedis die alleen op op een paar plekken in Fiji voorkomt. Het dier wordt zwaar beschermd, maar je kunt hem relatief eenvoudig zien. 

Mamanuca Eilanden

Kajakken op de Mamanuca Eilanden op Fiji.

De Mamanuca Islands is een eilandengroep van zo’n 20 eilanden. Waarvan er 7 bij hoogwater overstroomd raken. Volgens veel reizigers is deze eilandengroep het mooist van heel Fiji.

De Mamanuca Islands herbergt talloze eilandjes met resorts en lodges om te verblijven. Van daaruit ga je snorkelen en duiken of simpelweg relaxen. Ook kun je hier perfect kajakken. En je zult vanzelf dieren tegen komen.

Island Hoppen

Een van de beste manieren om veel van de diverse eilanden te zien is eiland hoppen. Dit kan op verschillende manieren. Er zijn veerboten tussen de eilanden die dichtbij elkaar liggen. Dit is een makkelijke manier om te reizen.

Een excursie met een zeilboot op Fiji.

Er zijn ook zeilboten die je van eiland naar eiland brengen. Daarnaast kan het tevens per klein vliegtuigje. Veel eilanden hebben een luchthaven, al zijn er ook watervliegtuigen.

De bijzondere accommodaties van Fiji

Op diverse plekken vind je opvallend veel bijzondere accommodaties. Die bijvoorbeeld in het warme en extreem heldere water staan. Niet goedkoop, maar wel echt iets voor je Bucket List.