Panama: De 5 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Panama

Opvallend divers land met regenwoud, indianen en tropische eilanden

Panama is een van de meest bekende landen in Midden-Amerika. Een rondreis door het land is een bonte mix van regenwoud met veel dieren, goudgele stranden en een kristalheldere zee met veel vissen en andere zeedieren. 

Ik reisde naar Panama en maakte diverse excursies. Zo ging ik onder meer wandelen in de jungle in de bergen. Waar ik op zoek ging naar de guitige luiaard. Maar ik zag ook talloze apen en veel vogels. 

De Kuna zijn de inheemse indianen die op eilanden wonen. Met een eigen cultuur en klederdracht. Je kunt ze bezoeken en bij hun in accommodaties overnachten. Op de diverse eilanden ging ik ook snorkelen en relaxen op het zand. Het is een heerlijke reis. 

Panama spreekt tot de verbeelding. Regenwoud, tropische eilanden en inheemse volkeren die een rondreis aan dit land tot een bijzondere belevenis maken. En natuurlijk het Panama-kanaal, dat bijna niet te bevatten is.Alle 6 Bucket List Tips voor Panama

Luiaard opvangcentrum Panama

Luiaard opvangcentrum Panama
Het luiaard opvangcentrum in Gamboa in Panama is perfect voor een bezoek. Je kunt in dit Gamboa Wildlife Center alles leren over deze guitige dieren die bijna hun hele leven hangend aan een boom door brengen. En met je bezoek zorg je voor inkomsten waarmee de dieren kunnen worden geholpen. Daarnaast is het een unieke plek om deze dieren van dichtbij te zien, wat in de natuur lastig kan zijn. Zeker zo dichtbij. En dus kun je goede foto’s maken van deze wonderlijke dieren.
Lees verder

Panama-Stad

Panama-Stad
Panama-Stad is de hoofdstad van Panama. Het werd in 1519 werd door Spanjaarden gesticht als eerste permanente nederzetting aan de Grote Oceaan. Het is dus een stad met een ongekend lange strook aan strand. Met een belangrijke link naar het Caribisch gebied. Wat je overal kunt zien.De hoofdstad is logischerwijs de plek waar je landt als je Panama bezoekt. Maar de stad bruist en een deel is zelfs UNESCO Werelderfgoed. Ontdek het zelf tijdens je bezoek.
Lees verder

San Blas-eilanden

San Blas-eilanden
De San Blas-eilanden in Panama moet je eens hebben bezocht. Het zijn maar liefst 357 kleine eilandjes in het Caribisch gebied. Denk aan een turquoise blauwe zee met witte zandstranden en wuivende palmbomen. Deze groen van eilanden is een heerlijke omgeving waar je heerlijk kunt zwemmen, maar ook kunt relaxen en kunt genieten van het eten dat vooral bestaat uit vis en zeevruchten. De Kuna-indianen zijn de oorspronkelijke bewoners. Ook hen kun je bezoeken.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.