Waarom moet ik hier heen?

Canada staat al jaren hoog op de Bucket Lists van veel reizigers. En terecht, want de ruige natuur, de vele wilde dieren en de vriendelijke bewoners maken dit tot een ultieme bestemming voor avonturiers.

Iedereen heeft een bepaald beeld bij Canada. Dit uitgestrekte en ruige land is al jaren populair bij de Nederlanders. Het is populair om met de camper rond te trekken, net als wandelend de diverse natuurparken verkennen. Het immense land staat voor ongekende rust en ruimte, ongerepte landschappen, wilde dieren en natuurlijk bergen.

De westkust kent met Banff, Jasper en Yoho overbekende parels, ze worden zelfs als mooiste deel van Rocky Mountains gezien. Maar hier is veel meer te ontdekken. Churchill in het noorden is bijvoorbeeld ijsbeerhoofdstad van de wereld. Terwijl Vancouver Island wacht om ontdekt te worden. Met enkele bijzondere ingrediënten: wildernis en diverse indianenstammen. Een ideaal land om zelf te verkennen.

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Lees Mijn Reisverhalen:

Ik ben meerdere keren in Canada geweest. Lees Mijn Reisverhalen en ontdek hoe divers Canada is.

De beste rondreis door West-Canada

Dwars door West-Canada; van de Rockies naar de zee. Met ruig natuurgeweld en talloze ontmoetingen met 'wildlife'.

Reisverhaal

Ik start in de Rocky Mountains; in de nationale parken Banff en Jasper. Een wereldberoemd decor van bergen, meren en gletsjers. Het einddoel is de Grote Oceaan. Een rit van meer dan duizend kilometer. Dit is een heuse ode aan de natuur.

IJsberen zoeken in een rijdend hotel in Canada

Unieke belevenissen op de woest toendra

Reisverhaal

De ijsbeer is de laatste jaren het symbool voor klimaatverandering geworden. Eén van de manieren om alles te leren over deze dieren is in een comfortabele lodge op wielen. Waardoor je wel heel dicht bij de dieren komt …