Waarom moet ik hier heen?

IJsland is dé plek voor natuurliefhebbers. Op nog geen drie uur vliegen ben je in een andere wereld: geisers, hotsprings, gletsjers, maanlandschappen, heilzame zwavelbaden, talloze watervallen en diepe fjorden.

IJsland heeft iets magisch. Wie er is geweest, wil graag terug. Dit eiland is erg anders dan de meeste landen ter wereld. met name odor het ontbreken van bomen.

Het eiland is een ideaal terrein voor een actieve vakantie, om enkele uren te wandelen of serieus te trekken, of om te kamperen, te ijsklimmen, naar geisers te kijken en op gletsjers te lopen.

Beste video van IJsland

Je kunt het zo gek niet verzinnen of het kan hier. En dat in een bijzonder ruig landschap. Wat je als toerist goed kunt zien, want hier is nog een aantal actieve vulkanen te zien. Waaronder de Katla onder de Mýrdalsjökull, het beroemde Laki-gebied, de Hekla, en het eiland Surtsey dat langzaam boven de zee uitkomt. Zie hieronder voor mijn Bucket List tips voor IJsland.

IJsland is zeer jong, de oudste delen van het eiland zijn 17 tot 20 miljoen jaar oud. Dit gebied wordt Westfjorden genoemd. IJsland groeit als gevolg van vulkanisme nog steeds aan. Daarnaast telt het land talloze ‘slapende vulkanen’, zoals de Skjaldbreiður, de twee Snæfell-vulkanen, Kerið, Eldborg, Hverfjall, Krafla en Askja.

Geologie van IJsland

En wie IJsland bezoekt moet zelf maar eens proberen te achterhalen wat de volgende termen betekenen. De lijst is lang: jökulhlaup, hornito, solfataren en fumarolen en subglaciale meren (bijvoorbeeld Grímsvötn bij het immense Vatnajökull Nationaal Park). Wie wil kan ook verdrinken in deze vele soorten steen die je hier kunt vinden. waaronder basalt en basaltlava, tefra en tufsteen, vulkanisch glas, palagoniet en ryoliet.

Tot slot kun je als toerist genieten van talloze wilde dieren, die rond het eiland leven. Waaronder diverse soorten walvissen, maar ook de guitige papegaaiduiker. En het is een opvallend milieuvriendelijk land, aangezien bijna alle IJslanders leven van de warmte die uit de grond komt.

Meer informatie: www.iceland.is

Corno’s reistips:

Als je IJsland bezoekt, moet je eigenlijk wel het eiland rond gaan. Afhankelijk van het aantal dagen, kun je je route kiezen. Of van tevoren een rondreis boeken zodat je zeker bent dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist.