blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Midden-Oosten

Regio met een rijk verleden en een intrigerend heden

Het Midden-Oosten heeft iets mystieks. Of je nu naar het beroemde Petra in Jordanië gaat, naar Jeruzalem in Israël of de rijkdom van Dubai ontdekt. Met woestijnen, eeuwenoude culturen, en een opvallend ruige natuur.

Vergeet het lekkere en zeer diverse eten niet. dit zijn de landen van het midden-Oosten met bekende bezienswaardigheden, maar ook veel onbekende plekken. En tips voor excursies. 

Bahrein

Het Arad Fort in Bahrein.

Bahrein is een eiland in de Perzische Golf. Door de olie is dit land de afgelopen jaren getransformeerd. Inmiddels kun je hier een bijzondere rondreis maken, al is het land niet al te groot.

Lees mijn tips voor Bahrein

Israël

De kust van Israël.

Israël is natuurlijk Jeruzalem, maar ook veel meer. Denk aan het hippe Tel Aviv, maar ook de minder bekende badplaats Netanya aan de Middellandse Zee of de Negev Woestijn. De diversiteit in dit land in het Midden-Oosten is groot.

Lees mijn tips voor Israël

Jemen

Een vrouw in Jemen.

Jemen was een tijd lang populair bij veel toeristen. Maar door de burgeroorlog is het toerisme volledig stil komen te staan. Wat zonde is, want het land heeft een rijke geschiedenis. Het land beidt daarnaast diverse bijzondere bezienswaardigheden. Dit zijn mijn tips.

Lees mijn tips voor Jemen

Jordanië

Het rijke verleden van Jordanië.

Jordanië is een bijzonder divers land in het Midden-Oosten. die onder meer bekend is door films uit Hollywood. Waardoor het land vaak maar kort wordt bezocht. Of in combinatie met een ander land. Wat zonde is. Want Jordanië heeft veel meer te bieden.

Lees mijn tips voor Jordanië

Libanon

Op reis door Libanon.

Libanon is een klein en dichtbevolkt land aan de Middellandse Zee in het Midden-Oosten. Na een jarenlange oorlog is het momenteel rustig in het land en kun je het relatief eenvoudig bezoeken. Ontdek de beste tips voor jouw reis. Met de leukste bezienswaardigheden en attracties. Waarbij zowel cultuur als natuur aan bod komen.

Lees mijn tips voor Libanon

Oman

De stad Muscat in Oman. ©Corno van den Berg

Het land Oman is meer dan zand. Wat te denken van een azuurblauwe zee, groene tropische oases, uitgestrekte gebergtes en een eeuwenoude cultuur? Dit is een bijzondere bestemming in het Midden-Oosten. En totaal anders dan de rest.

Lees mijn tips voor Oman

Qatar

Een bezoek aan Qatar.

Qatar hoor je zelden wat over. Ja, als ze ineens het WK voetbal gaan organiseren. Het schiereiland grenst aan Saoedi-Arabië en Bahrein. Je vindt hier voornamelijk woestijn, waar de Arabische cultuur floreert.

Lees mijn tips voor Qatar

Saoedi-Arabië

Madain Saleh in Saoedi-Arabië.

Saoedi-Arabië is geen standaardbestemming om te bezoeken. Wat zonde is, want dit land heeft een rijke geschiedenis. En het heeft bijzondere attracties om te bezoeken. Langzaam gaat het land open voor toerisme, dus de kans wordt groter.

Lees mijn tips voor Saoedi-Arabië

Syrië

Op rondreis door Syrië.

Syrië was lang populair als bestemming voor reizigers. De reden is het rijke verleden. Diverse plekken staan op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Al is de vraag in welke staat de monumenten op dit moment zijn.

Lees mijn tips voor Syrië

Verenigde Arabische Emiraten

Een moskee in de Verenigde Arabische Emiraten.

De Verenigde Arabische Emiraten kennen we inmiddels allemaal. De ingenieurs in Dubai en Abu Dhabi hebben de wereld versteld doen staan. Wat hier in een ongekend korte tijd in een voormalige zandvlakte is gebouwd grenst aan het onmogelijke. Waaronder het hoogste gebouw ter wereld.

Lees mijn tips voor de Verenigde Arabische Emiraten