Waarom moet ik hier heen?

Duitsland biedt een bonte mix aan bijzondere steden, landschappen, gerechten, festivals en veel meer. Een land dat blijft uitnodigen voor een weekje wandelen in de nationale parken, een stedentrip, een potje skiën en veel meer.

Nederlanders gaan graag op vakantie bij de oosterburen. En andersom ook. Er zijn veel overeenkomsten, maar ook diverse verschillen. Die vooral in de steden goed te zien zijn. Zoals Berlijn, waar de geschiedenis voor het oprapen ligt. De musea, de Muur, de sfeer, het hoort bij deze bijzondere stad.

Ook Trier is bij ons goed bekend. Een klein stadje met een rijk Romeins verleden. In het zuiden van Duitsland beginnen de Alpen, maar het land heeft ook diverse middelgebergten. Wat ook goed te zien is in het woeste Beierse Woud. In dit grensgebied met Tsjechië maken wilde dieren als de wolf de dienst uit.

Corno’s reistips:

Duitsland is een divers land. Je kunt het vrijwel het hele jaar bezoeken. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Genoeg steden voor een leuke stedentrip. Hieronder een aantal handige tips om je trip naar Duitsland te regelen.