Duitsland: De 30 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Duitsland

Onze oosterburen hebben een ongekende diversiteit

Duitsland biedt een bonte mix aan bijzondere steden, landschappen, gerechten, festivals en veel meer. Een land dat blijft uitnodigen voor een weekje wandelen in de nationale parken, een stedentrip, een potje skiën en veel meer.

Nederlanders gaan graag op vakantie bij de oosterburen. En andersom ook. Er zijn veel overeenkomsten, maar ook diverse verschillen. Die vooral in de steden goed te zien zijn. Sommigen zijn perfect voor een stedentrip, anderen juist voor een stop op een rondreis.

Ook Trier is bij ons goed bekend. Een klein stadje met een rijk Romeins verleden. In het zuiden van Duitsland beginnen de Alpen, maar het land heeft ook diverse middelgebergten. 

Het is logisch dat veel Nederlanders jaarlijks naar Duitsland reizen. Het land biedt ongekend veel bezienswaardigheden en attracties. Terwijl je talloze excursies kunt maken. En tours kunt boeken om musea en dergelijke te bezoeken. 

Alle 48 Bucket List Tips voor Duitsland

Alexanderplatz

Alexanderplatz
De Alexanderplatz is een beroemd plein in Berlijn. In de volksmond wordt het ook wel ‘Alex’ genoemd. Waar je nog genoeg sporen uit het rijke verleden ziet. Waaronder veel uit de Koude Oorlog, maar ook genoeg fraaie dingen vind je hier. Het plein is vernoemd naar Alexander I, een liberale Russische tsaar uit Sint Petersburg. Maar het plein is nu de trots van Duitsland.
Lees verder

Großer Tiergarten

Großer Tiergarten
Het Großer Tiergarten is verreweg het grootste park van Berlijn. Van oorsprong is het een jachtgebied, al begon het in 1527 klein. Maar door de aankoop van meer en meer grond werd het jachtgebied voor de Brandenburgse keurvorsten steeds groter. In het immense gebied werd wild uitgezet, terwijl hekken er voor zorgden dat de dieren niet konden ontsnappen. 
Lees verder

Tiger & Turtle achtbaan bij Duisburg

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.