Waarom moet ik hier heen?

Alsof je in de trilogie van The Lord of the Rings meespeelt. Zo voelt een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Overdreven? Wie er is geweest weet wel beter. Een rondreis over het Noorder- en Zuidereiland zal je verbazen.

Nieuw-Zeeland; een land dat eigenlijk wel op je Bucket List moet. Het is divers, ruig en heeft talloze bijzondere bewoners. Een rondreis door Nieuw-Zeeland is lekker buiten zijn en je vergapen aan zo’n beetje alles wat je ziet.

Weleens oog in oog met een wandelende kiwi gestaan? Het kan op Stewart Island. De meest gekke sporten uitproberen, het liefst drie per dag? Ook dat is mogelijk, in het maffe Queenstown.

Of wegdromen in een eindeloos landschap van fjorden, bergen, watervallen en water? Fiordland Nationaal Park, de naam zegt genoeg. Het zijn slechts enkele voorbeelden, want Nieuw-Zeeland biedt meer.

Deze beelden laten zien waarom iedereen minstens één keer in z’n leven dit land zou moeten bezoeken.

Beste video Nieuw-Zeeland

Ook bijzonder is het ijswandelen op de Fox-gletsjer. Of verdwalen in het magische landschap van Tongariro, het oudste nationaal park in Nieuw-Zeeland.

Maar het beste kun je gewoon in een huurauto of camper stappen en het land zelf ontdekken. Of de twee eilanden eigenlijk.

Corno’s reistips:

Een reis door Nieuw-Zeeland kun je zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Zelf heb ik een rondreis gemaakt over het Noorder- en Zuidereiland. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.