Nieuw-Zeeland: De 10 mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Nieuw-Zeeland

Extreem divers land vol natuur

Nieuw-Zeeland; een land dat eigenlijk wel op je Bucket List moet. Het is divers, ruig en heeft talloze bijzondere bewoners. Een rondreis door Nieuw-Zeeland is lekker buiten zijn en je vergapen aan zo’n beetje alles wat je ziet.

Als je Nieuw-Zeeland bezoekt lijkt het alsof je in de trilogie van The Lord of the Rings meespeelt. Zo voelen deze twee eilanden. Overdreven? Wie er is geweest weet wel beter. Een rondreis over het Noorder- en Zuidereiland zal je verbazen.


De diversiteit van Nieuw-Zeeland

Weleens oog in oog met een wandelende kiwi gestaan? Het kan op Stewart Island. De meest gekke sporten uitproberen, het liefst drie per dag? Ook dat is mogelijk, in het maffe Queenstown.

Of wegdromen in een eindeloos landschap van fjorden, bergen, watervallen en water? Fiordland Nationaal Park, de naam zegt genoeg. Of Tongariro. Terwijl je hier ook gletsjers hebt. En talloze dieren die alleen hier voorkomen. Het zijn slechts enkele voorbeelden, want een vakantie naar Nieuw-Zeeland biedt meer. Veel meer.

Maar het beste kun je gewoon in een huurauto of camper stappen en het land zelf ontdekken. Of de twee eilanden eigenlijk. Zodat je niets mist en heerlijk vrij bent. 

Alle 18 Bucket List Tips voor Nieuw-Zeeland

Bungeejumpen in Queenstown

Bungeejumpen in Queenstown
De bungeejump is in Queenstown groot geworden. Deze stad in Nieuw-Zeeland had de eerste commerciële bungeejump. In 1988 ontwikkelt de lokale zakenman A.J. Hackett hier de eerste bungeejump op de Kawarau Bridge. De val is slechts 43 meter hoog. Maar wel inclusief de beroemde dip in de rivier. Het idee van Hackett is de oorzaak van de huidige adrenaline-status van Queenstown. Van overal over de wereld komen toeristen op zoek naar adrenaline. Waarbij deze bungeejump vaak bovenaan hun lijstje staat.
Lees verder

Camper rondreis door Nieuw-Zeeland

Camper rondreis door Nieuw-Zeeland
Met de camper een rondreis maken door Nieuw-Zeeland. Het is prima te doen op eigen initiatief. Je kunt een auto huren en overnachten in hotels of op campings. Je kunt ook heerlijk relaxt met een camper rondreizen. Zo heb je de gemakken altijd bij de hand.Nieuw-Zeeland per camper geeft je veel vrijheid. En is relatief goedkoop, omdat je niet elke keer hotels hoeft te boeken. De wegen zijn goed en relatief rustig. En de kans is groot dat je wilde dieren tegen komt onderweg. Wat let je?
Lees verder

Fiordland National Park

Fox Gletsjer

Fox Gletsjer
De Fox Gletsjer heeft een van de meest bijzondere excursies in Nieuw-Zeeland. Het is een van de makkelijkst te bereiken ijsmassa’s ter wereld. En dus kun je hier eenvoudig het fraaie van Fox Gletsjer beleven. Met diverse bezienswaardigheden. Ik heb de Fox Gletsjer bezocht en er diverse tours gedaan. Ik snap dat het een van de grote attracties van Nieuw-Zeeland is.De gletsjer is 13 km lang en het ijs maakt een hoogtereis van maar liefst 2600 meter. Volgens metingen groeide de ijsmassa van 1985 tot 2009. In 2006 groeide hij meer dan een meter per week. De laatste jaren trekt hij zich snel terug, net als veel andere gletsjers op aarde. De Fox Gletsjer kreeg zijn naam in 1872 na een bezoek van de toenmalige minister-president van Nieuw-Zeeland, William Fox.
Lees verder

Kajakken in Milford Sound

Kajakken in Milford Sound
Een kajaktocht in het wereldberoemde Milford Sound is uniek. Ik ging met een gids op pad en ontmoette meerdere dieren. En zag watervallen in de ruige bergen van het Fiordland National Park. Dit natuurgebied heeft een heerlijk landschap dat je op diverse manieren kunt verkennen. Natuurlijk te voet, maar ook per kajak. Waarbij je de fjorden ziet vanaf het wateroppervlak.
Lees verder

Milford Sound

Milford Track

Milford Track
De Milford Track is een beroemde wandelroute in het Fiordland National Park. De route is 53 kilometer lang. Je loopt dwars door de beroemde omgeving van het meest bekende fjord: Milford Sound. Dit is een wandeling die je het beste in vier dagen kunt doen. Al mag vijf ook. Of zes.Veel wandelaars vinden de Milford Track de mooiste wandelroute ter wereld. Waarbij het ruige landschap van het zuiden van Nieuw-Zeeland voorbij komt.De route is voor een fitte wandelaar te doen. Je kunt het alleen doen, al moet je dan wel iemand laten weten dat je op pad gaat. Het kan ook met een groep. En eventueel met een gids, zodat je nergens over hoeft na te denken. Je komt onderweg een aantal bezienswaardigheden tegen. Dit zijn de beste tips voor de Milford Track.
Lees verder

Mount Cook National Park

Mount Cook National Park
Mount Cook National Park is een beroemd natuurgebied in Nieuw-Zeeland. Het park op het Zuidereiland is een van de meest ruige delen van het land. Mount Cook National Park telt maar liefst negentien pieken van meer dan 3.000 m hoog. En ongekend veel gletsjers.Mount Cook is met 3.724 meter de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Een ideale plek om te wandelen, te ontdekken, de gletsjers te zien en te genieten van dit typisch Nieuw-Zeelandse landschap.Zoals de naam doet vermoeden is de berg (en dus ook het park) vernoemd naar de Engelse zeevaarder James Cook. Deze beroemde ontdekkingsreiziger verkende voor Groot-Brittannië het eiland in de achttiende eeuw. Al wordt steeds vaker de naam Aoraki / Mount Cook National Park gebruikt. Aoraki is de naam die de Maori’s de berg geven.Talloze gletsjers bedekken 40 procent van het park. Met mooie namen als Tasmangletsjer, de Muellergletsjer en de Hookergletsjer. Ook beroemd is het Tasmanmeer. De meeste reiziger komen hier dan ook om te wandelen. Al zijn er ook andere excursies. Dit zijn de bezienswaardigheden van Mount Cook National Park.
Lees verder

Nevis Catapult

Nevis Catapult
Welkom bij de Nevis Catapult; een spiksplinternieuwe waanzinnige attractie in Queenstown. Dit is de adrenaline hoofdstad van in het toch al unieke Nieuw-Zeeland. Het is een van de nieuwe bezienswaardigheden. Al is dit wel voor durfals. Zou jij het doen?Queenstown in Nieuw-Zeeland is wonderlijk. Hier kun je los op talloze bungeejumps en andere attracties. Met sinds kort iets nieuws; de 'menselijke catapult'. Waarbij je met meer dan 100 kilometer per uur een kloof in wordt geschoten....
Lees verder

Queenstown

Queenstown
Queenstown is een unieke stad van Nieuw-Zeeland. De stad ligt aan het Wakatipumeer, op de achtergrond ligt de bergketen The Remarkables. Regisseur Peter Jackson gebruikte de bergen als het mystieke en illustere Mordor in de Lord of the Rings-trilogie. Hier kan immers alles.De stad Queenstown is de plek waar het bungeejumpen populair is gemaakt. Tegenwoordig voert in deze stad de adrenaline de boventoon. Op de meest gekke manieren, waarbij de uitdagingen steeds groter, sneller en angstaanjagender worden. In dit voormalige goudstadje kun je je grenzen verleggen.
Lees verder

Redwoods Treewalk Rotorua

Redwoods Treewalk Rotorua
Redwoods Treewalk Rotorua is een uniek wandelpad in Nieuw-Zeeland. Het is een pad door 115 jaar oude kustmammoetbomen in het majestueuze Redwood Forest. Het pad via 22 burgen over een totale lengte van 533 meter. In de avond worden de bomen op artistieke wijze verlicht. Het geeft goed de mystieke kracht van Nieuw-Zeeland aan.Als je de oerbossen van Nieuw-Zeeland wilt ontdekken is de Redwoods Treewalk Rotorua iets voor jou. Je kunt het zowel overdag als in de avond bezoeken. Wanneer het heel anders is.
Lees verder

Shotover Jet: Vlieg over het water

Shotover Jet: Vlieg over het water
Shotover Jet is een unieke excursie in Nieuw-Zeeland. In een supersnelle boot vaar je over de Shotover River. De kapitein laat de boot allerlei scherpe bochten, waardoor je de G-krachten voelt. Het doel is om zo snel mogelijk door de kloof te gaan, waarbij je soms ongekend dichtbij de rotsen vaart. Dit is adrenaline all-over.Jet Boating, zoals het ook wordt genoemd, is anders. En alleen Nieuw-Zeelanders kunnen dit verzinnen. In een ultrasnelle boot vaar je door een smalle kloof, langs steile rotsen en maak je scherpe bochten en keer je zelfs om waarbij je je stevig moet vast houden.
Lees verder

Te Anau

Te Anau
Te Anua is de poort naar Milford Sound. In een omgeving waar je u tegen zegt. Het stadje ligt aan Lake Anau, een rustgevend meer. Maar bij het stadje liggen ook de beroemde Te Anua Glowworm Caves. En het is beginpunt van talloze beroemde wandelingen.Het dorpje is klein en laat zien hoe Nieuw-Zeelanders dit soort natuurwonderen graag zien. Dus is het niet grootschalig, maar het toerisme wordt beheerst. Ook al is het stadje de uitvalsbasis voor Milford Sound.
Lees verder

Tongariro National Park

Zie de glimwormen van Waitomo

Zie het Zuiderlicht (Aurora Australis)

Zie het Zuiderlicht (Aurora Australis)
Het Zuiderlicht is een bijzonder natuurverschijnsel op het zuidelijk halfrond. Het Zuiderlicht wordt ook wel aurora australis genoemd. Je kunt het zuiderlicht op diverse plekken zien. Al moet je wel wat geluk hebben. En je moet willen reizen in de wintermaanden.Het Zuiderlicht is veel minder bekend dan het Noorderlicht. En dat is onterecht. Je hebt wel wat geluk nodig, want een heldere lucht heb je niet elke dag.
Lees verder

Zoek de kiwi op Stewart Island

Zoek de kiwi op Stewart Island
De bruine kiwi is een van de vijf soorten kiwi’s die er nog rondlopen ter wereld. Die allemaal leven in het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland. Deze zeer bijzondere dieren lijken op een bonte mix van zoogdieren en vogels. Zo heeft een kiwi geen staart. Het zeer zuidelijk gelegen Stewart Island in Nieuw-Zeeland is een van de beste plekken om deze vreemde vogel te zien. Ik ging op pad met een gids in de nacht. En ik zag er meerdere. Sterker nog, ik wist bijna niet waar ik moest kijken. Als je de tijd hebt is deze tour eigenlijk verplicht.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.