Namibië: De 20 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Namibië

Parel van Zuidelijk-Afrika

Namibië is anders. Met name de landschappen van dit land in Afrika behoren tot de mooiste op aarde. Daarnaast kun je hier goed op safari, maar heeft het ook onaardse plekken zoals de Deadvlei. Je moet Namibië zelf zien.

Bij een reis naar Namibië hoort een safari, maar toch ook weer niet. Het biedt zoveel meer naast de traditionele safari. Denk bijvoorbeeld aan de oudste woestijn ter wereld, een ruige kust met veel dieren en talloze andere bezienswaardigheden. Die je zelf kunt ontdekken, met een gids of per groep. Er zijn meer dan genoeg attracties. Daarnaast kun je hier genoeg excursies doen.

Het land in Zuidelijk Afrika kun je goed zelf verkennen tijdens een rondreis, het beste in een 4×4. Kruip zelf achter het stuur en ga op pad. Het land is veilig en de wegen goed. Hou wel rekening met grote afstanden, dus bereid je reis goed voor. Zorg dat je altijd eten en water bij je hebt voor meerdere dagen als je alleen reist. Zodat je niet in de problemen kunt komen. Al gebeuren er weinig ongelukken. Zeker bij de populairdere plekken.

De mensen van Namibië

Verdwaal in de eindeloze vlaktes, zandduinen en de ongekende rijkdom aan wilde dieren. Waaronder veel soorten die je op andere plaatsen niet snel zult vinden. Een plek waar je oeroude volkeren als San of Bosjesmannen en de Himba in het uiterste noorden kunt ontdekken.

Alle 19 Bucket List Tips voor Namibië

Ga op nachtsafari

Ga op nachtsafari
Een nachtsafari in Afrika is een unieke ervaring. Net als overdag ga je er met een jeep op uit. Alleen nu is het donker. De chauffeur is vaak ook de spotter. Met een zoeklicht zoekt hij de omgeving af. Hij zoekt naar de reflectie van ogen, waarbij hij vaak al aan de kleur kan zien om welk dier het gaat. En hij zoekt naar beweging. Het is een bijzondere excursie, waarbij er elk moment wat kan gebeuren.
Lees verder

Kalahari Woestijn

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.