Waarom moet ik hier heen?

Namibië is anders. Met name de landschappen van dit land behoren tot de mooiste op aarde. Daarnaast kun je hier goed op safari, maar heeft het ook onaardse plekken zoals de Deadvlei. Je moet Namibië zelf zien.

Namibië is safari, maar toch ook weer niet. Het biedt zoveel meer naast de traditionele safari. Denk bijvoorbeeld aan de oudste woestijn ter wereld, een ruige kust met veel dieren en talloze andere bezienswaardigheden. Die je zelf kunt ontdekken, met een gids of per groep.

Het land in Zuidelijk Afrika kun je goed zelf verkennen tijdens een rondreis, het beste in een 4×4. Kruip zelf achter het stuur en ga op pad. Het land is veilig en de wegen goed. Hou wel rekening met grote afstanden, dus bereid je reis goed voor. Zorg dat je altijd eten en water bij je hebt voor meerdere dagen als je alleen reist. Zodat je niet in de problemen kunt komen. Al gebeuren er weinig ongelukken. Zeker bij de populairdere plekken.

De mensen van Namibië

Verdwaal in de eindeloze vlaktes, zandduinen en de ongekende rijkdom aan wilde dieren. Waaronder veel soorten die je op andere plaatsen niet snel zult vinden. Een plek waar je oeroude volkeren als San of Bosjesmannen en de Himba in het uiterste noorden kunt ontdekken.

En vink op je rondreis je lijstje met de wereldberoemde natuurparken als Sossusvlei, Namib-Naukluft, Etosha en de Kalahari af.

Corno’s reistips:

Een reis door Namibië kan eenvoudig worden gecombineerd met een bezoek aan Zuid-Afrika of Botswana. Maar Namibië heeft meer dan genoeg te bieden voor een rondreis van meerdere weken.