China: De 35 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

China

Zeer divers land met een rijke cultuur, ruige natuur en heerlijke keuken

China staat voor mystiek, diversiteit en veel cultuur en natuur. En het is groter dan Europa, waardoor je als toerist de tijd moet hebben. Maar het rondreizen gaat relatief makkelijk, ook met het openbaar vervoer. Met een uitgebreide, smakelijke en vooral diverse keuken.

Al is het voor ons vaak lastig om wijs te worden uit de taal. Naast Peking met het beroemde Verborgen Paleis is er de Chinese Muur, het grootste bouwwerk ter wereld. Met bijvoorbeeld onbekende delen in de Gobi-woestijn. En oude stad Xi’an is wereldberoemd vanwege het Terracottaleger. Terwijl je in China ook de reuzenpanda in het wild kunt vinden; in het ruige Qinling-gebergte.

De diversiteit van China

Maar China biedt meer, veel meer. Guilin is bekend vanwege het karstgebergte en de Li-rivier. Maar Yangshuo is beter als vertrekpunt, het is daar rustiger. Ook de steden zijn in opkomst. Zoals Shanghai, Hangzhou en Suzhou, die allen in Oost-China liggen bij de bekendere attracties. Ook aardig: Chengde: de zomerresidentie en het jachtverblijf van de Mandsjoekeizers. Overbekend is de cruise over de Jangtsekiang (ook bekend als Yangtze) door de beroemde Drie Kloven. Doe dit samen met Zhangjiajie, een ruig natuurgebied met steile bergpieken.

Ook Tibet trekt veel toeristen. Hier leven meer dan 50 zogeheten minderheidsvolkeren. Wie iets anders wil kan het eiland Hainan bezoeken. Een opmerkelijk tropisch paradijs. Wie graag met de trein reist kan hier zijn hart ophalen. Of neem bijvoorbeeld de Trans Mongolië Express al vanuit Moskou. Om daarna op je gemak 10.000 km (in vijf dagen) naar Peking te reizen.

Alle 23 Bucket List Tips voor China

Bailong Lift

Bailong Lift
De Bailong Lift (ook wel Bailonglift) in China is angstaanjagend mooi. Hij is voor een groot deel gemaakt van glas, zodat je overal uitzicht hebt. Onderaan begint de lift tussen de beroemde rotsen van het Zhangjiajie National Forest Park. Hogerop klimt de lift op de rotswand omhoog naar de top. Bailong betekent honderd draken.Deze lift is uniek. Hij ligt langs één van de steile bergwanden nabij de beroemde Golden Whip Stream Trail. Met deze hypermoderne lift kun je in precies 1 minuut en 32 seconden omhoog (of omlaag) en maar liefst 326 meter overbruggen.
Lees verder

Glazen brug in China ‘breekt’ als je erop loopt

Glazen brug in China ‘breekt’ als je erop loopt
Maak kennis met een glazen brug in het Taihang Gebergte in China op maar liefst 1.180 meter hoogte. De brug van glas loopt langs de rotswand en is 266 meter lang. Dit is sowieso al een uitdaging. Maar deze brug heeft iets nieuws.Dat Chinezen een ander gevoel voor humor hebben is nagenoeg wel bekend. Want wat hebben ze gedaan? Als een soort special effect begint het glas onder je te splinteren als je er op loopt. Waardoor het lijkt te breken en je zult vallen. Dit alles inclusief geluid van brekend glas.
Lees verder

Himalaya

Himalaya
De Himalaya is een beroemd gebergte in Azië. En ja, de bergen van de Himalaya zijn ontzagwekkend. Ook niet-klimmers zullen onder de indruk zijn van de grootsheid van het gebied. Gelukkig is de Himalaya niet alleen voor ervaren bergbeklimmers met hun jarenlange voorbereiding geschikt.De Himalaya is 2.400 km lang en heeft een oppervlakte van ongeveer 600.000 km2. Het gebergte reikt over delen van talloze landen. Elk jaar schuift het 2 cm verder Azië in.
Lees verder

Mount Everest

Mount Everest
Mount Everest is de hoogste berg ter wereld. Deze wereldberoemde berg is het symbool van de Himalaya. En je kunt hem beklimmen, maar ook wandelen in de omgeving. Zodat je vanzelf zicht krijgt op deze reus. In een omgeving die magisch mooi is. Met diverse bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Als er één berg tot de verbeelding spreekt is het de Mount Everest wel. Officieel is de berg 8.848 meter hoog, al worden geregeld andere hoogtes genoemd. En dat in een relatief jong gebergte. Dat wel de tien hoogste bergen ter wereld herbergt.
Lees verder

Sanlian Seaside Library

Sanlian Seaside Library
De Sanlian Seaside Library is uniek. Deze bibliotheek is op een strand in China gebouwd. En dan niet op een druk bevolkt strand, maar juist op een plek waar rust heerst.In China is deze unieke bibliotheek recent geopend. Om bezoekers rust te geven is hij gebouwd aan het strand. Met een heerlijk uitzicht. Je moet hier kiezen; lezen of mijmeren over de golven. Of beiden natuurlijk.
Lees verder

Shanghai

Shanghai
De stad Shanghai wordt langzaam bekend als stedentrip of als tussenstop tijdens je rondreis. Het is inmiddels de grootste stad van China. Hier leven meer dan 24 miljoen Chinezen. De reden is simpel. Shanghai is het handelscentrum en financiële centrum van China. Het ontstond als een dorpje dat leefde van de visserij en de textielindustrie, maar de havenstad is nu een bruisende metropool. De stad kun je eenvoudig bezoeken. Ik heb de leukste bezienswaardigheden verzameld. Zodat je het optimale uit je bezoek haalt.
Lees verder

Super Cliff Swing schommel van 100 meter hoogte

Super Cliff Swing schommel van 100 meter hoogte
De Super Cliff Swing is een schommel van bijna honderd meter hoog in China. De Super Cliff Swing in China is de hoogste swing ter wereld. De attractie is in juli 2020 geopend en ligt in Yunyang Longgang National Geopark. Het wordt ook wel Longgang Geological Park genoemd. De Super Cliff Swing ligt in de buurt van de grote stad Chongqing in het zuiden van China.De schommel bij de stad Chongqing is voor adrenaline junkies. En niet voor angsthazen. Je wordt eerst omhoog getakeld. Waarna je plots los wordt gelaten. En word je met een snelheid de kloof ingeschoten, waarna je heen en weer slingert.
Lees verder

Trans Mongolië Express

Trans Mongolië Express
De Trans Mongolië Express is voor velen de ultieme treinreis. Eerst ga je met de Trans Siberië Express diep Siberië in, waarna je met de Trans Mongolië Express vanuit Oelan-Oede verder gaat. Dit is een ontdekkingsreis van bijna 10.000 kilometer per trein door zeven tijdzones.Reis van Moskou langs de uitgestrekte berkenbossen van Rusland, langs het Baikalmeer, door de steppes van Mongolië, dwars door de Gobi-woestijn en over de vlaktes en langs dorpen. Waarbij je uit kunt stappen wanneer je wilt.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.