Chili: De 25 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Chili

Het langste land ter wereld biedt een ongekende diversiteit

Chili is maar liefst 4.200 km lang. Denk bij een rondreis aan de droogste woestijn ter wereld, de Atacàma Woestijn in het noorden, tot aan de kou en de ijsschotsen van het, in het zuiden gelegen, Torres del Paine National Park. Met veel unieke dieren als de condor, guanaco en poema.

Chili behoort tot de meest diverse landen ter wereld. Maar het land is maar liefst 4.200 kilometer lang en wordt voor een groot deel land begrensd door de Grote Oceaan. Aan de noordgrens ligt de beroemde Atacama, de droogste woestijn ter wereld. In het oosten rijst het reusachtige Andesgebergte op. 

In de Andes bevindt zich de Aconcagua, met 6.962 meter de hoogste berg van het Amerikaanse continent. In het zuidelijke deel, Patagonië, lopen de gebergtes uit in fjorden en eilanden. Waar, op Antarctica na, de grootste zoetwaterreserves ter wereld zijn te vinden. Dit is een land om je continu te verbazen.

Een rondreis door Chili is een reis door extremen. In de Atacama Woestijn is op sommige plaatsen nog nooit regen gevallen. Het hooggebergte (altiplano) kent een woestijnklimaat, met weinig regen (maximaal 300 mm per jaar) en het hele jaar nachtvorst. 

Het hooggebergteklimaat overheerst ook de Patagonische Andes, met veel ruige wolken, stormen en geregeld sneeuw. Hier ligt één van de mooiste natuurparken ter wereld: Torres del Paine. 

Wie verder naar het zuiden reist, ziet dat de sneeuwgrens zelfs zakt naar 800 meter. Ook Paaseiland behoort tot Chili. Dit vreemde eiland heeft een extreem verleden en en grote aantrekkingskracht op toeristen.

Alle 13 Bucket List Tips voor Chili

Atacama Woestijn

Atacama Woestijn
In de Atacama Woestijn zijn plekken waar het nooit regent. Op sommige plekken komt zelfs geen leven voor. Een gebied waar je liever niet bent. Maar deze woestijn in het noorden van Chili is uniek. De Atacama Desert moet je zien om te geloven.De hoogste geisers ter wereld. En de hoogste vulkaan ter wereld. Maar ook extreme zoutvlaktes, warmwaterbronnen en woestijndorpjes. Dat is de Atacama ten voeten uit.
Lees verder

Marble Caves

Marble Caves
De Marble Caves zijn wonderlijke grotten in Chili. Ze liggen aan de rand van een meer in het ruige landschap van Patagonië. Deze opvallend blauwe gekleurde grotten kun je bezoeken. Diep in het Andes-gebergte ligt het gletsjermeer General Carrera Lake. Het wordt gedeeld door Chili en Argentinië. In het Chileense deel liggen de Cuevas de Mármol, oftewel The Marble Caves. Het is een plek die de laatste tijd door sociale media bekend is geworden. Waardoor de Marble Caves steeds populairder worden. 
Lees verder

Montaña Mágica Lodge

Montaña Mágica Lodge
Montaña Mágica Lodge behoort tot de meest unieke hotels ter wereld. Het wordt ook vaak Magic Mountain Lodge genoemd. Dit unieke hotel is gebouwd in het UNESCO biosfeer-reservaat Huilo Huilo in Chili. En ja, het valt niet echt op. Het hotel lijkt namelijk op een waterval.Een hotel met op het dak een waterval, die langs je raam loopt. Dit is Montaña Mágica Lodge, middenin het regenwoud van Chili. Een nachtje slapen hier is wel echt anders.
Lees verder

Paaseiland

Paaseiland
Paaseiland is een eiland voor de kust van Chili. Met de wereldberoemde beelden van de Moai die hier op talloze plekken te zien zijn. Paaseiland is een eenvoudig te bezoeken. En je kunt de vele bezienswaardigheden te voet vinden via diverse excursies. Waarbij je ook de unieke geschiedenis van de bewoners leert. Een reis naar Paaseiland is anders. En zeer de moeite waard door de mix van cultuur en natuur.Paaseiland behoort tot één van de grootste mysteries ter wereld. Het afgelegen eiland roept nog talloze vragen op bij wetenschappers en toeristen. Zelfs nu is van de 887 wonderlijke beelden op het eiland nog steeds weinig bekend.
Lees verder

Wandel het W Circuit in Torres del Paine

Wandel het W Circuit in Torres del Paine
Het W Circuit is een van de mooiste wandelroutes in Torres del Paine Nationaal Park. Het is het zuidelijke deel van het Torres del Paine-circuit. En een goed alternatief voor wie de 100 kilometer lange Torres del Paine-circuit net iets teveel vindt. Deze hike is ‘slechts’ zo’n 76 kilometer lang en is de meest populaire trektocht in Torres del Paine.
Lees verder

Zie het Zuiderlicht (Aurora Australis)

Zie het Zuiderlicht (Aurora Australis)
Het Zuiderlicht is een bijzonder natuurverschijnsel op het zuidelijk halfrond. Het Zuiderlicht wordt ook wel aurora australis genoemd. Je kunt het zuiderlicht op diverse plekken zien. Al moet je wel wat geluk hebben. En je moet willen reizen in de wintermaanden.Het Zuiderlicht is veel minder bekend dan het Noorderlicht. En dat is onterecht. Je hebt wel wat geluk nodig, want een heldere lucht heb je niet elke dag.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.