Chili behoort tot de meest diverse landen ter wereld. Maar het land is maar liefst 4.200 kilometer lang en wordt voor een groot deel land begrensd door de Grote Oceaan. Aan de noordgrens ligt de beroemde Atacama, de droogste woestijn ter wereld. In het oosten rijst het reusachtige Andesgebergte op.

In de Andes bevindt zich de Aconcagua, met 6.962 meter de hoogste berg van het Amerikaanse continent. In het zuidelijke deel, Patagonië, lopen de gebergtes uit in fjorden en eilanden. Waar, op Antarctica na, de grootste zoetwaterreserves ter wereld zijn te vinden. Dit is een land om je continu te verbazen.

Een rondreis door Chili is een reis door extremen. In de Atacamawoestijn is op sommige plaatsen nog nooit regen gevallen. Het hooggebergte (altiplano) kent een woestijnklimaat, met weinig regen (maximaal 300 mm per jaar) en het hele jaar nachtvorst.

Het hooggebergteklimaat overheerst ook de Patagonische Andes, met veel ruige wolken, stormen en geregeld sneeuw. Hier ligt één van de mooiste natuurparken ter wereld: Torres del Paine.

Wie verder naar het zuiden reist, ziet dat de sneeuwgrens zelfs zakt naar 800 meter. Ook Paaseiland behoort tot Chili. Dit vreemde eiland heeft een extreem verleden en en grote aantrekkingskracht op toeristen.

Meer informatie: www.chile.travel