Waarom moet ik hier heen?

Het land van Inca's, beter bekend als Peru. Het is al jaren één van de meest populaire landen van Zuid-Amerika. Wat vooral komt door Machu Picchu. Maar ook het land van de Andes en de Amazone, onbekende volkeren en lekker eten.

Peru heeft een grote diversiteit. Cultuur en natuur gaan hier hand in hand. Een ideaal land voor een rondreis; met een wonderlijke mix van bergen en regenwoud, van Inca’s tot Chachapoyas en meer.

De Amazone wordt nog weleens overgeslagen. Maar de rijke natuur hier is zeker de moeite waard. Terwijl de lokale bevolking laat zien hoe je van de natuur kunt leven. En gelukkig kunt zijn. Het hoort allemaal bij de magie van Peru.

Een bezoek aan de Inca-stad Machu Picchu vormt voor velen het hoogtepunt van een rondreis door Peru. Een bezoek maakt het mysterie van dit extreem ontwikkelde volk alleen maar groter. Een gevoel wat je overigens ook bij de Nazca-lijnen hebt als je in een vliegtuigje er boven vliegt. Al is over de makers daarvan bijna niets bekend.

Corno’s reistips:

Peru is een heerlijk land om doorheen te reizen. Je kunt Peru ook prima combineren met Bolivia. Hieronder een aantal handige tips om je reis te plannen.

Ik ben verschillende keren in Peru geweest; van Machu Picchu tot de Amazone. Lees hier mijn reisverhalen:

Het noorden van Peru: Het echte avontuur

Gocta Falls. Een immense waterval in de Amazone van maar liefst 771 meter hoog. Terwijl Kuelap een stad bovenop een berg was. En ik zoek eeuwenoude mummies.

Reisverhaal

Al eerder ging ik naar de populaire bezienswaardigheden van Peru zoals Machu Picchu, Colca Canyon en het Titicacameer. Ditmaal ga ik naar het onbekende noorden. Met een pre-Incastad op een berg en een ongekend hoge waterval van 771m in de...


De Top Tien bezienswaardigheden van Peru

Een van mooiste reizen ooit. Die net even anders is dan de meeste reizen.

Reisverhaal

Veel lezers vragen me wat mijn mooiste reizen waren. Dit is er één van. Ik maakte 2 jaar geleden een reis via de alternatieve Inca Trail naar Machu Picchu, bezocht het Titicacameer en zocht jaguars in de Amazone.