Peru

Land van de Inca's, maar ook van Amazone en de Andes

Het land van Inca's, beter bekend als Peru. Het is al jaren één van de meest populaire landen van Zuid-Amerika. Wat vooral komt door Machu Picchu. Maar het is ook het land van de Andes en de Amazone, onbekende volkeren en lekker eten.

Peru heeft een grote diversiteit. Cultuur en natuur gaan hier hand in hand. Een ideaal land voor een rondreis; met een wonderlijke mix van wisselende landschappen, met volkeren als Inca’s tot de veel minder bekende Chachapoyas en meer.

De Amazone wordt nog weleens overgeslagen. Maar de rijke natuur hier is zeker de moeite waard. Terwijl de lokale bevolking laat zien hoe je van de natuur kunt leven. En gelukkig kunt zijn. Het hoort allemaal bij de magie van Peru.

Een bezoek aan de Inca-stad Machu Picchu vormt voor velen het hoogtepunt van een rondreis door Peru. Een bezoek maakt het mysterie van dit extreem ontwikkelde volk alleen maar groter. Maar Peru is veel diverser dan veel mensen denken. Denk aan het ruige Andesgebergte, de Amazone regenwoud en de rijke kust.

Alle 41 Bucket List Tips voor Peru