India: De 20 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

India

Dit land is een wereld op zich

India is intrigerend. Divers. Ongekend rijk. Een hemelse keuken. En meer superlatieven zijn nodig om dit land te beschrijven. Wie een rondreis door het immense land maakt valt van de ene verbazing in de andere.

Het land heeft talloze attracties voor wie van cultuur houdt. Waaronder de wereldberoemde Taj Mahal. En de Ganges-rivier, een belangrijk onderdeel van de Indiase cultuur. Steden als Delhi en Mumbai zijn immens, druk en overweldigend. 

Maar ook de grotten van Ajanta en de door de Britten gebouwde Darjeeling Himalayan Railway (ook bekend als Darjeelingspoorweg) zijn het bekijken waard. Al is het ook interessant om eeuwenoude dorpen als Bodhgaya en Ellora op je programma zetten.

Opvallend veel natuurparken in india

Ook natuurliefhebbers komen er aan hun trekken. Het is het belangrijkste leefgebied van de tijger, die nog in diverse nationale parken probeert te overleven. 

Maar in India vind je bijvoorbeeld ook een andere zeer bijzonder diersoort; de Aziatische leeuw. Veel mensen denken dat deze alleen in Afrika leeft, maar het levende bewijs loopt toch echt in Gir National Park.

Terwijl de Aziatische neushoorn in bijvoorbeeld een wereldberoemde natuurpark als Kazirangha te spotten is. 

Het noordelijke deel, Ladakh, is een trekpleister voor wandelaars, bergbeklimmers en rustzoekers. En voor de extreem schuwe sneeuwluipaard. India is een feest voor de zintuigen.

Alle 14 Bucket List Tips voor India

Gir National Park

Gir National Park
Gir National Park is één van de grootste verrassingen in India. Hier leeft een bijzonder roofdier. Weinig mensen weten dat de leeuw niet alleen in Afrika voorkomt, maar ook in Azië. Net als jachtluipaarden en luipaarden trouwens. Dit is een uniek beschermd natuurgebied in India. Hier leven nog leeuwen in het wild, zo'n beetje de enige plek in heel Azië waar je dit dier kunt zien. Voor de rest is het die op dit werelddeel uitgestorven. Tijdens een safari kun je nog tal van andere dieren spotten.
Lees verder

Himalaya

Himalaya
De Himalaya is een beroemd gebergte in Azië. En ja, de bergen van de Himalaya zijn ontzagwekkend. Ook niet-klimmers zullen onder de indruk zijn van de grootsheid van het gebied. Gelukkig is de Himalaya niet alleen voor ervaren bergbeklimmers met hun jarenlange voorbereiding geschikt.De Himalaya is 2.400 km lang en heeft een oppervlakte van ongeveer 600.000 km2. Het gebergte reikt over delen van talloze landen. Elk jaar schuift het 2 cm verder Azië in.
Lees verder

Holi Festival

Holi Festival
Het jaarlijkse Holi Festival in India en Nepal is een belevenis om mee te maken. Het is een spektakel met muziek en vooral veel verf. Die mensen naar elkaar toe gooien. Waardoor dit een ongekend kleurenfestijn wordt.Het festival staat lokaal bekend als Holi-Phagwa. Van origine is het Holi Festival een hindoeïstisch feest. Dat jaarlijks rond maart wordt gevierd. Het is een soort combinatiefeest. Holi is zowel een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade en een soort van Nieuwjaarsfeest. 
Lees verder

Karni Mata

Karni Mata
Karni Mata is de beroemde rattentempel van India. Hier lopen duizenden ratten, zonder dat iemand ze wegjaagt of wil doden. Sterker nog, hier worden de dieren vereerd. Wat tot vreemde situaties kan leiden.Bezoekers gruwelen er van. Maar toch komen ze bewust naar deze tempel. Niet voor de tempel Karni Mata, maar voor hun vaste bewoners; de zwarte rat. Die er trouwens vaak opvallend bruin uitziet. Een dier dat overal ter wereld wordt bejaagd, wordt hier juist vereerd. 
Lees verder

Khardung La: Hoogste weg ter wereld

Khardung La: Hoogste weg ter wereld
Khardung La is een unieke weg in Ladakh. Het is volgens de overheid van India de hoogste begaanbare weg ter wereld. Bordjes suggereren dat hij ruim 5.600 meter hoog is, maar waarschijnlijk is hij slechts 5.359 meter hoog.Maar dan nog steeds is deze zandweg door de machtige Himalaya uniek. Ik reed hem op een motor; het was een van de mooiste trips in Azië. Tot halverwege de 20e eeuw maakte deze bergpas onderdeel van de route voor handelskaravanen van India naar Centraal-Azië.
Lees verder

Laccadiven

Laccadiven
De Laccadiven; heb je er ooit over gehoord? Deze eilandengroep in India is bij ons nauwelijks bekend. De Malediven kent immers iedereen. Maar de Laccadiven (bij ons ook wel bekend als Lakshadweep) zijn veel minder bekend. Integendeel zelfs, veel mensen weten niet van het bestaan ervan. Terwijl ze wel bij elkaar horen volgens geologen. Mede daarom vertonen ze dus opvallend veel overeenkomsten.
Lees verder

Ladakh

Ladakh
Ladakh is een beroemde regio in uiterste noorden van India. Het is een van de beste plekken om de Himalaya te beleven. Denk aan zandwegen op ongekend grote hoogte, afgelegen kloosters en lokale boeren en yaks die hier proberen te overleven.Het gebied heeft opvallend veel overeenkomsten met het aangrenzende Tibet. De hoofdstad Leh is een van de hoogste steden op aarde. Het ligt op 3.500 meter hoogte en is de uitvalsbasis voor trek- en motortochten.
Lees verder

Maha Shivaratri

Maha Shivaratri
Het Maha Shivaratri is een beroemd festival in zowel India als Nepal. Het wordt ook wel Mahashivaratri genoemd. Deze festiviteit ter ere van de god Shiva geeft een blik in het bijzondere leven van de sadhoes. Een sadhoe (dat letterlijk goed persoon betekent) zijn bijzondere Hindoestaanse mensen.Maha Shivaratri is een jaarlijks terugkerend festival ter ere van de god Shiva. Het is vooral bekend door de kleurrijke sadhoes, die hier dan massaal bijeen komen. dit is een va de meest bijzondere festivals in Azië.
Lees verder

Rode Fort van Agra

Rode Fort van Agra
Het Rode Fort van Agra is een bijzondere bezienswaardigheid in India. Je kunt het imposante fort eenvoudig bezoeken. Als je hier bent zul je merken dat het immense complex veel meer was dan een fort.Het Rode Fort is samen met de beroemde Taj Mahal het enige fysieke overblijfsel van het ooit imposante Mogolrijk. Akbar de Grote bouwde in de zestiende eeuw een nieuw fort. Het verscheen op de grondvesten van het oude fort. Maar het was veel meer dan een fort, aangezien de keizers hier ook woonden.
Lees verder

Tadoba National Park

Tadoba National Park
Tadoba National Park is een bekend natuurgebied in India. Het is volgens kenners voor een wereldberoemd roofdier; de tijger. Je kunt hier goed op safari met een gids op pad gaan om deze dieren te zien. Net als hun prooidieren. En dat in een omgeving van beboste heuvels met ravijnen, graslanden, rivieren en het Tadoba meer.Dit gebied staat bekend als een van de beste plekken om tijgers te zien in India. En zelfs in Azië. Dit gebied staat ook bekend als Tadoba Andhari Tiger Reserve. Het is 1.727 km2 groot. Waardoor dit het grootste wildlife sanctuary is van de staat Maharashtra.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.