Het land heeft talloze attracties voor wie van cultuur houdt. Waaronder de wereldberoemde Taj Mahal. En de Ganges-rivier, een belangrijk onderdeel van de Indiase cultuur. Steden als Delhi en Mumbai zijn immens, druk en overweldigend.

Maar ook de grotten van Ajanta en de door de Britten gebouwde Darjeeling Himalayan Railway (ook bekend als Darjeelingspoorweg) zijn het bekijken waard. Al is het ook interessant om eeuwenoude dorpen als Bodhgaya en Ellora op je programma zetten.

Ook natuurliefhebbers komen er aan hun trekken. Het is het belangrijkste leefgebied van de tijger, die nog in diverse nationale parken probeert te overleven.

Maar in India vind je bijvoorbeeld ook een andere zeer bijzonder diersoort; de Aziatische leeuw. Veel mensen denken dat deze alleen in Afrika leeft, maar het levende bewijs loopt toch echt in Gir National Park.

Terwijl de Aziatische neushoorn in bijvoorbeeld een wereldberoemde natuurpark als Kazirangha te spotten is.

Terwijl het noordelijke deel, Ladakh, een trekpleister is voor wandelaars, bergbeklimmers en rustzoekers. En voor de extreem schuwe sneeuwluipaard. India is een feest voor de zintuigen.