Oceanië

Het continent dat het verst van ons vandaan ligt

Oceanië is het continent dat het verst van ons vandaan ligt. Maar het is extreem populair. En de diversiteit is immens. Van Tahiti naar Nieuw-Zeeland en van Australië (het land zelf)  naar Bora Bora.

Oceanië is een exotisch klinkende regio, waaronder landen als Australië en Nieuw-Zeeland behoren. Het is een ongekend groot gebied, waar ook het tropische Polynesië onder valt bijvoorbeeld.

De ruige natuur, de ongekende ruimte, de mentaliteit van de mensen; het intrigeert. En dit immense continent is zeer geschikt voor meerdere rondreizen. 

Australië in combinatie met bijvoorbeeld een beroemd eiland als Fiji of Tahiti is populair. Of Nieuw-Zeeland en Bora Bora…. Wat houd je tegen? Neem wel de tijd, want genieten is hier het sleutelwoord.

Australië

Een kangoeroe in Australië. ©Australia.com

Australië is een heel bijzondere plek om naar toe te reizen. Sommigen beschouwen Down Under als het grootste eiland dat onze aarde kent. Maar je zult verbaasd zijn hoe immens het land is. Dit is het land van de Aborigines, ook wel Aboriginals genoemd.

Lees mijn tips voor Australië

Bora Bora

Genieten op Bora Bora.

Bora Bora is een tropisch eiland in Frans-Polynesië. Voor veel reizigers is dit het ultieme paradijs. Bora Bora is een opvallend groen en steil eiland met goudgele stranden en kristalhelder water. Een bezoek aan Bora Bora is ideaal voor een strandvakantie, wat zeker geldt voor stelletjes en mensen die op hun huwelijksreis zijn. Al kun je hier ook trouwen overigens.

Lees mijn tips voor Bora Bora

Cookeilanden

Een strand op de Cookeilanden.

De Cookeilanden zijn het paradijs in het echt. Met goudgele stranden, ondiepe baaien met felblauw zeewater en een rijke onderwaterwereld. Het zijn 15 tropische eilanden aan de andere kant van de wereld. Het zijn atollen, ringvormige eilanden van koraal en vulkanische activiteit. Sommigen zijn bewoond, maar er zijn ook diverse onbewoonde eilanden.

Lees mijn tips voor de Cookeilanden

Fiji

Met een zeilboot langs Fiji.

Fiji; veel exotischer kan het haast niet. Tropische stranden, palmbomen en opvallende steile bergen. Met groene, tropische bossen. Fiji heeft honderden eilanden die je kunt verkennen, met veel unieke accommodaties. 

Lees mijn tips voor Fiji

Frans-Polynesië

Accommodaties op het water in Frans-Polynesië. ©Four Seasons Resort

Frans-Polynesië is exotisch en vooral magisch mooi. Deze eilandengroep in Polynesië is vooral bekend van sociale media. Idyllische (en vooral jaloersmakende) foto’s van de vele eilanden sieren geregeld Facebook en Instagram.

Lees mijn tips voor Frans-Polynesië

Moorea

Overnachten op Moorea.

Moorea is een magisch eiland in Frans-Polynesië. Het is niet zo bekend, maar dat maakt het juist leuk om dit eiland te bezoeken. Moorea is opvallend bergachtig met eromheen en ondiepe lagune. Wat op valt is het eiland behoorlijk steil is. De bergen zijn opvallend groen, terwijl de stranden wit/geel zijn. En het azuurblauwe water maakt het plaatje af.

Lees mijn tips voor Moorea

Nieuw-Zeeland

Een wandelaar in Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland; een land dat eigenlijk wel op je Bucket List moet. Het is divers, ruig en heeft talloze bijzondere bewoners. Een rondreis door Nieuw-Zeeland is lekker buiten zijn en je vergapen aan zo’n beetje alles wat je ziet.

Lees mijn tips voor Nieuw-Zeeland

Oost-Timor

Een baai in Oost-Timor.

Oost-Timor (of Timor-Leste) is een land in Zuidoost-Azië. Opmerkelijk genoeg behoort het tot het continent Oceanië. Sinds 2002 is het een onafhankelijk land. Het land wordt nauwelijks bezocht door toeristen, al neemt de belangstelling toe. Dit zijn de hoogtepunten van Oost-Timor die je gezien moet hebben.

Lees mijn tips voor Oost-Timor

Palau

De eilanden van Palau.

Palau is een unieke bestemming. De vele eilanden zijn perfect om te eiland hoppen, om te snorkelen, te duiken en simpelweg te relaxen. 

Lees mijn tips voor Palau

Papoea Nieuw Guinea

Een van de volkeren op Papoea Nieuw Guinea.

Papoea Nieuw Guinea is een unieke bestemming met een ongekend rijke cultuur en natuur. De bijzondere mix van kleurrijke volkeren en vreemde dieren maakt het tot een unieke reis. Neem de tijd voor je bezoek, het is het meer dan waard.

Lees mijn tips voor Papoea Nieuw Guinea

Polynesië

Relaxen op Polynesië. ©Julius silver

Polynesië is voor velen echt een droom. Denk aan bekende tropische eilanden, maar er zijn ook talloze minder bekende eilanden. Ze hebben allemaal mooie namen, die wel wat lastig uit te spreken zijn. En ze liggen idyllisch aan de andere kant van onze aardkloot.

Lees mijn tips voor Polynesië

Samoa

Het natuurzwembad To Sua Ocean Trench op Samoa.

Samoa haalt geregeld het nieuws als een van de eerste landen waar het nieuwjaar wordt gevierd. Maar deze tropische eilanden met goudgele stranden en een rijk onderwaterleven zijn het gehele jaar de moeite waard.

Lees mijn tips voor Samoa

Tahiti

Het landschap van Tahiti.

Tahiti is een van de meest bekende eilanden in Frans-Polynesië. Het eiland Tahiti kennen we als een exotische bestemming. Bij de naam Tahiti dromen veel mensen weg. En termen als idyllisch, exotisch en uniek dekken de lading wel. Het eiland ligt in de Stille Zuidzee. 

Lees mijn tips voor Tahiti

Tasmanië

De natuur van Tasmanië.

Tasmanië is een uniek eiland zo’n 200 kilometer ten zuiden van Australië. Het eiland herbergt talloze bijzondere dieren, oeroude hoge bomen en endemische planten. 

Lees mijn tips voor Tasmanië

Tonga

Een groep eilanden op Tonga.

Tonga is niet het meeste bekende land in Polynesië. Maar de meer dan 150 eilanden zijn wel de moeite waard, en dan met name de onderwaterwereld. Duikers en snorkelaars kunnen goed terecht op het eiland. Daarna kun je heerlijk uit rusten op een van de vele tropische stranden.

Lees mijn tips voor Tonga

Vanuatu

Een bezoek aan Vanuatu.

Vanuatu is relatief onbekend. Dit land heeft echter een berg aan cultuur. Die je eenvoudig kunt ontdekken op je reis. De bevolking is erg vriendelijk.

Lees mijn tips voor Vanuatu