Noord-Amerika

Een heerlijke mix van de Rocky Mountains, nationale parken vol wilde dieren en wereldsteden

Noord-Amerika; Denk aan struinen door beroemde natuurparken als Grand Canyon, Banff Nationaal Park en Yellowstone bijvoorbeeld. Voor liefhebbers van steden is New York nog steeds populair, net als San Francisco, Los Angeles, Las Vegas en Toronto. Maar ook de Maya's en Azteken van Mexico horen hier bij.

Officieel horen Midden-Amerika en het Caribisch Gebied ook tot Noord-Amerika, maar die heb ik aparte pagina's gegeven om het overzichtelijk te houden. Hieronder vind je de mooiste landen en gebergten van Noord-Amerika. Bij elk land vind je veel tips voor je volgende reis. 

Canada

Genieten in Canada.

Canada staat al jaren hoog op de Bucket Lists van veel reizigers. En terecht, want de ruige natuur, de vele wilde dieren en de vriendelijke bewoners maken dit tot een ultieme bestemming voor avonturiers. Iedereen heeft een bepaald beeld bij Canada. Dit uitgestrekte en ruige land is al jaren populair bij de Nederlanders. Het is populair om met de camper rond te trekken, net als wandelend de diverse natuurparken verkennen. Het immense land staat voor ongekende rust en ruimte, ongerepte landschappen, wilde dieren en natuurlijk bergen.
Lees mijn tips voor Canada

Groenland

Het unieke landschap van Groenland.

Groenland hoort officieel niet bij Noord-Amerika, maar wordt er door veel reizigers wel toe gerekend. Groenland is meer dan ijs. Ook al bestaat het grotendeels uit een kilometers dikke ijskap, het eiland biedt 100% avontuur. Het eiland herbergt wonderlijke landschappen en unieke dieren.
Lees mijn tips voor Groenland

Mexico

De beroemde tempels van Mexico.

Mexico is een bonte mix van cultuur, natuur en natuurlijk de Mexicaanse keuken. Denk aan een rondreis langs de ruïnes in de regenwouden, vulkanen, stranden en historische steden met lekker eten, muziek en verse drankjes.
Lees mijn tips voor Mexico

Rocky Mountains

Genieten van de Rocky Mountains.

De Rocky Mountains is een gebergte in de Verenigde Staten en Canada. Het is het thuis van talloze beroemde nationale parken. Maar er is hier meer te ontdekken, veel meer. Met name de ruige natuur spreekt veel mensen aan. Waardoor je je al snel nietig zult voelen.
Lees mijn tips voor de Rocky Mountains

Verenigde Staten

De Grand Canyon in de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten zijn erg populair bij reizigers. De unieke mix van woeste natuur in vele nationale parken en bruisende steden is intrigerend. Door de grootsheid gaan veel reizigers vaker dan een keer naar de VS; er is meer dan genoeg te zien.
Zie mijn tips voor de Verenigde Staten

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.