Indonesië: De 20 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Indonesië

De grootste eilandengroep ter wereld

De cijfers van Indonesië zijn duizelingwekkend. Het land is met 13.467 bewoonde en onbewoonde eilanden de grootste eilandengroep ter wereld. Het land heeft zo’n 215 miljoen inwoners uit meer dan 200 verschillende etnische groeperingen.

Naast verschillende bevolkingsgroepen heeft haast elk eiland zijn eigen unieke natuurlijke kenmerken en dierenrijk. Daarom wordt Indonesië vaak de Gordel van Smaragd genoemd. Het immense land is dan ook te vergelijken met een parelsnoer.

Deze verscheidenheid maakt Indonesië een wonderbaarlijk mooi land. En ongekend divers. Van Bali tot de Bromo. Van de Borobudur tot Nieuw-Guinea en van Sumatra tot Komodo. En meer...

Het land heeft talloze parels om te bezoeken, die allemaal net even anders zijn. En je kunt hier wel vijf rondreizen maken. Of meer. Of alleen een strandvakantie maken.

Grote diversiteit

Bali is al jaren aan een stevige opmars bezig en biedt naast, zon, zee, strand ook een authentieke cultuur. Terwijl het naastgelegen eiland Java vooral bekend vanwege de Borobudur, de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Terwijl Komodo het thuis is van de illustere Komodovaraan.

Maar Indonesië biedt meer. Zoals Papoea, dat we voorheen kenden als Irian Jaya en West-Papoea. Een gebied dat rijk is aan diverse stammen en een rijke natuur. 

Maar ook Kalimantan, dat onderdeel is van Borneo, is de moeite waard. En het thuis van de Borneose orang oetan, een van de twee soorten orang oetans op aarde.

Net als Sumatra, waar onder meer de tijger en de Sumatraanse orang oetan leeft. Laatstgenoemde is een andere soort dan die op Borneo. Indonesië is typisch een land waar je elke keer wat nieuws ontdekt.

Beste tijd voor Indonesië

De eilanden liggen rond de evenaar waardoor het hier bijna het gehele jaar 28 graden is. Het droge seizoen valt zo ongeveer tussen april tot oktober (op Java en Bali van mei tot en met oktober). Het natte seizoen valt tussen november en maart. Juli en augustus zijn overal verreweg de drukste maanden.

Alle 19 Bucket List Tips voor Indonesië

Bali Swing

Bali Swing
De Bali Swing bij Ubud op Bali zijn feitelijk vier schommels in het regenwoud. Waardoor je je als volwassene weer een kind voelt. Het uitzicht is mooi en zeer geschikt voor foto’s voor bijvoorbeeld Instagram of Facebook. Het is een van de diverse swings die momenteel worden aangeboden op Bali. Volgens kenners is dit de beste. Daarnaast heb je hier nog meer uitkijkpunten. Waaronder een soort vogelnest en een speciale rots dat als uitkijkpunt fungeert. Zodat je nog meer mooie foto’s kunt maken.
Lees verder

Bubble Hotel Bali

Bubble Hotel Bali
The Bubble Hotel Bali is anders. Het ligt logischerwijs op op Bali, maar dan wel op een unieke locatie. En het is relatief goedkoop.Soms kom je slaapplekken tegen die je meteen pakken. Dit is er zo één. The Bubble Hotel bij Uluwatu op Bali aan de ene kant uniek. Aan de andere kant ligt het vlakbij het strand. Meestal is dit zelfs een privé-strand. 
Lees verder

Gili Eilanden

Gili Eilanden
De Gili Eilanden zijn heerlijk. Ooit waren deze eilanden in Indonesië  een populaire plek voor backpackers. Het is nu een plek voor reizigers die van natuur en stranden houden. Terwijl met name de onderwaterwereld magisch mooi is. Al hebben de eilanden ook andere bezienswaardigheden.Denk aan palmbomen, stranden en een lekker klimaat. De Gili Eilanden bestaan uit meer dan 30 eilanden. Waarvan Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan het meest bekend zijn. Maar bijvoorbeeld ook het kleine Gili Nanggu wordt steeds populairder. De eilanden liggen ten oosten van Bali. Het is eenvoudig om een bezoek aan beiden te regelen.
Lees verder

Jakarta

Jakarta
Jakarta is een miljoenenstad in het westen van het eiland Java en is de hoofdstad van Indonesië. De stad wordt door velen overgeslagen. Veel reizigers vertrekken zo snel mogelijk na aankomst. En dat is jammer want Jakarta heeft veel leuke dingen voor je in petto. Het is een goede plek om te acclimatiseren bij aankomst alsook om je reis af te sluiten. Dit zijn de bezienswaardigheden van Jakarta. Met veel attracties uit het verleden en van nu. Met ook enkele leuke excursies.
Lees verder

Kampung Pelangi

Kampung Pelangi
Het kleurrijke dorpje Kampung Pelangi in Indonesië is een heuse hit op Instagram. Door een gesubsidieerde make-over is de sloppenwijk omgetoverd tot de meest kleurrijke wijk van Indonesië.De wijk Kalisari in de stad Kampung Pelangi in Indonesië was een plek waar zelden een toerist kwam. Maar inmiddels is de krottenwijk op het eiland Java een hit op sociale media. En als je hier bent begrijp je waarom.
Lees verder

Nusa Penida

Nusa Penida
Nusa Penida is een eiland voor de kust van Bali. Het staat vooral bekend om de steile rotsen en goudgele stranden. De laatste jaren is het vooral bekend geworden door sociale media.Waardoor dit eiland een ideale plek is om te wandelen. Maar je kunt ook met een scooter rond rijden en om alles zelf te ontdekken. Het verkeer is relatief rustig. Een scooter is dus een goede manier om het eiland te verkennen.
Lees verder

Ubud

Ubud
Ubud is eigenlijk wel een verplicht nummer als je naar Bali gaat. Ubud is het cultureel centrum van het eiland, waar de traditionele hindoe-cultuur nog springlevens is. De naam is afgeleid van het Balinese woord ubad, dat medicijn betekent.Het stadje is een bonte mix van Balinese cultuur, winkeltjes en kunstenaars. Stap op de fiets voor een tocht tussen knalgroene rijstvelden, volg een workshop en leer Indisch koken, begin de dag met een zonnegroet en geniet van de magie van Ubud.
Lees verder

Zoek de verlaten Boeing 737 op Bali

Zoek de verlaten Boeing 737 op Bali
Een Boeing 737 staat op een verlaten plek op Bali. De nieuwste attractie van het eiland is geen strand, geen tempel, geen rijstveld of zonsondergang. Het is een verlaten vliegtuig in een soort afgraving, midden in een woonwijk. Wie naar Bali gaat kan een nieuwe attractie op zijn lijstje zetten. In een afgraving blijkt ineens een compleet vliegtuig te staan, maar niemand weet hoe het er komt. Waardoor er allerlei verhalen zijn ontstaan. En jij kunt er naar toe.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.