De cijfers van Indonesië zijn duizelingwekkend. Het land is met 13.4676 bewoonde en onbewoonde eilanden de grootste eilandengroep ter wereld. Het land heeft zo’n 215 miljoen inwoners uit meer dan 200 verschillende etnische groeperingen.

Naast verschillende bevolkingsgroepen heeft haast elk eiland zijn eigen unieke natuurlijke kenmerken en dierenrijk. Daarom wordt Indonesië vaak de Gordel van Smaragd genoemd. Het immense land is dan ook te vergelijken met een parelsnoer.

Het land heeft talloze parels, die allemaal net even anders zijn. En je kunt hier wel vijf rondreizen maken. Of meer. Of alleen een strandvakantie maken.

Bali is al jaren aan een stevige opmars bezig en biedt naast, zon, zee, strand ook een authentieke cultuur. Terwijl het naastgelegen eiland Java vooral bekend vanwege de Borobudur, de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Terwijl Komodo het thuis is van de illustere Komodovaraan.

Maar Indonesië biedt meer. Zoals Papoea, dat we voorheen kenden als Irian Jaya en West-Papoea. Een gebied dat rijk is aan diverse stammen en een rijke natuur.

Maar ook Kalimantan, dat onderdeel is van Borneo, is de moeite waard. En het thuis van de Borneose orang oetan, een van de twee soorten orang oetans op aarde.

Net als Sumatra, waar onder meer de tijger en de Sumatraanse orang oetan leeft. Laatstgenoemde is een andere soort dan die op Borneo. Indonesië is typisch een land waar je elke keer wat nieuws ontdekt.

Meer informatie: www.indonesia.travel

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Indonesië, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.