Waarom moet ik hier heen?

Frankrijk biedt een intrigerende mix aan diversiteit. Het land waar natuur en cultuur hand in hand gaan. Waar je keer op keer blijft terug komen.

Frankrijk is altijd goed. Je hoort het wel eens. Ik ben het er mee eens. Daarom heb ik een uitgebreide lijst met al mijn tips voor een reis naar Frankrijk.

Parijs is ideaal voor een stedentrip, de stranden van de Côte d’Azur (of Azurenkust) zeer geschikt voor rust. En de streken als de Dordogne, Bretagne en Provence zijn ideaal om de Franse sfeer te proeven, van het klimaat te genieten en het Franse eten natuurlijk.

De Franse Alpen en hun uitlopers kennen beroemde nationale parken als Vanoise, Écrins en Mercantour. Zij geven elke aktieve vakantie iets extra’s, met de Mont Blanc als absolute topattractie. Maar het land biedt meer. Zoals de de beroemde grotten van Lascaux, het uitzicht bij Gorges du Verdon, de natuur van de Camargue en de Pyreneeën.

Frankrijk; synoniem voor en rijkdom aan literatuur, architectuur, muziek, film, toneel en beeldende kunst. Maar het is ook de plek voor kleine dorpjes uit de Middeleeuwen. En voor ruige natuur, zoals de Alpen. Maar ook het strand. Het is niet voor niets dat miljoenen Nederlanders jaarlijks afreizen naar La douce France.

Meer informatie: nl.france.fr

Corno’s reistips:

Frankrijk; prima te bereizen met de auto, de trein of met het vliegtuig. Een mix van leuke stedentrips, strandvakanties of vertoeven in het binnenland. Hieronder een aantal handige tips om je vakantie in Frankrijk te organiseren.