Waarom moet ik hier heen?

Nederlanders hebben al jaren een speciale band met Zuid-Afrika. Althans zo voelen veel mensen het. En het land biedt ook extreem veel voor de vakantieganger. Ideaal voor een rondreis.

Zuid-Afrika is bijzonder. Wie er geweest is zal het beamen. En zal waarschijnlijk terug komen. Want het land heeft genoeg te bieden.

Wil je op safari? Kruger National Park behoort tot de beste safarigebieden ter wereld. Waar je met je eigen (huur)auto kunt rond rijden. Terwijl het land ook talloze andere safarigebieden heeft waar je veel wilde dieren kunt spotten.

Ook Kaapstad is de moeite waard. Net als de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en Robbeneiland. Bij een rondreis door Zuid-Afrika hoort ook Pretoria, Soweto en Stellenbosch. En de Drakensbergen. En …

Ook voor de durfals is er genoeg. Bij Gansbaai kun je met de gevaarlijke witte haaien duiken. In een kooi. Terwijl bij Bloukrans de hoogste bungeejump ter wereld te vinden is.

Corno’s reistips:
 
Beste tijd:
Zuid-Afrika kun je goed het gehele jaar bezoeken. Hou er wel rekening mee dat de seizoenen precies omgekeerd zijn aan de onze. Als het bij ons zomer is is het daar winter. En kan het bijvoorbeeld redelijk fris worden.
 
Daarnaast hangt het er erg vanaf wat je wilt gaan doen. Op safari kan het gehele jaar door, al hebben de struiken in het voorjaar en zomer blaadjes, waardoor je simpelweg minder dieren ziet.
 
Maar Kaapstad en de kust kun je juist weer het beste in de zomer doen, dus van november tot maart. Het walvissenseizoen is van half mei tot december, met het hoogtepunt in juni.

Ik ben zelf een aantal keer in Zuid-Afrika geweest. Lees hier mijn laatste reisverhaal:

De mooiste autoroutes van Zuid-Afrika

Het is een vraag die ik vaak krijg. Wat vind je de mooiste autoroute ter wereld? Dit is de mooiste autoreis van Zuid-Afrika. Of eigenlijk zijn het twee routes; rond Kaapstad en rond Johannesburg.

Reisverhaal
Auto rondreis Zuid-Afrika

Wat vind ik de mooiste autoroute ter wereld? Ik kom dan uit bij een zestal autoroutes. Na de VS is dit Deel Twee: De mooiste autoreis van Zuid-Afrika. Of eigenlijk zijn het twee routes. Het 'rondje' Kaapstad en een autoreis van Johannesburg naar Kruger...